Gewichtige Gedachten – Maaike

Een tijdje geleden kon je hier lezen over de boeklancering van Gewichtige Gedachten. Nu stond ik in de startblokken om deze challenge aan te gaan maar toen … werd ik zwanger. En ja, zwangerschap is altijd een goed excuus (het grootste voordeel van zwanger zijn)! In het kort komt het erop neer dat ik me de eerste maanden zo beroerd voelde dat ik me niet echt kon bezig houden met eten, boodschappen doen of challenges. Was allang blij als ik de dag doorkwam, balans is dan wel het laatste aan je hoofd.

img_9971
Waar een vega burger je kan brengen: NYC!

In december ging het alweer iets beter qua misselijkheid en dat kwam goed uit want er stond elk weekend wel een feest op het programma (van Sinterklaas tot familiefeest tot verjaardag van mijn oudste dochter tot Kerst en Oud en Nieuw). Tussendoor ik ging nog gezellig een weekje naar New York, een reis die ik met Tivall had gewonnen, dat merk van die vega burgers. Dit soort prijzen kan je dus echt winnen! Als extra bewijs dat dit bestaat: mijn zusje won een maand na mij een reis naar Florida…(of gewoon #genes?)

Goed, nu is het januari en hoogste tijd om de balans in mijn leven terug te vinden. Kom maar op met die gewichtige gedachten dus! Ik ben met de challenge begonnen en ga aan de hand van een paar voorbeelden uit het boek laten zien wat mij aanspreekt aan dit boek. Er kan voor iedereen een nuttige oefening tussenzitten, lees mee over mijn ervaring in dit artikel…

Het boek bestaat uit concrete en korte oefeningen, elke dag een oefening, 6 weken lang. Op deze manier sta je elke dag even ‘bij jezelf stil’ en dat kan voor rust in je hoofd zorgen. Voor mij is het tussen alle bedrijven door best moeilijk om dit te daadwerkelijk uit te voeren maar juist daarom ook wel positief: het dwingt me om even een moment voor mezelf te nemen en dat kan wel relaxed zijn.

Ik ga je drie oefeningen laten zien die mij aanspreken.

Etiket oefening

img_2212

Ik ben een voorstander van bewust boodschappen doen en bekijk altijd het etiket van een product, als ik niet weet wat erin zit tenminste. Zo kom je erachter dat een product veel zooi kan bevatten. Mocht je dit nog niet doen: doe deze oefening! Leer jezelf dit aan! Bewust boodschappen doen zorgt ook voor bewust eten.

Aandachtig eten

img_2209

Dit klinkt logisch maar hoe vaak eet je niet gedachteloos een stuk chocolade of koek? Ik in ieder geval wel. Door aan deze opdracht te denken ben ik mij hier bewuster van geworden. Ik kan even snel een hap chocolade eten terwijl ik ondertussen met twee gillende kinderen bezig ben. Maar ik kan ook wachten totdat de kinderen gestabiliseerd zijn en lief spelen en dan een moment voor mezelf nemen met thee en een stukje chocolade. Zit wel wat in, toch?

Geniet van je toffee

img_2210

En als ik dan net even druk geweest ben met de kinderen dan gun ik mezelf ook echt een stuk chocolade. Hier de tijd voor nemen zorgt voor meer genot (+ je blijft niet gedachteloos brokken chocolade eten). Je hoeft natuurlijk niet elke keer deze 6 stappen te volgen, dat zou een beetje overdreven worden. Maar door dit een keer te doen oefen je hier even extreem mee zodat je het voor de volgende keer zult onthouden!

Zo zie je maar weer, zelfs voor nuchtere Rotterdammers zoals ik zitten hier nuttige oefeningen tussen. Wat vinden jullie ervan? Ben benieuwd!

Liefs,

Maaike

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s