The Green Happiness – weken later

Inmiddels is het alweer weeeeeken geleden (oké, een beetje overdreven) dat ik meedeed aan de ‘50 days of green hapiness’ challenge. De dames van TGH lagen een tijdje behoorlijk onder vuur en nu het allemaal in wat rustiger vaarwater is gekomen leek het mij leuk om jullie kort te vertellen over hoe het mij sinds het einde van de challenge is vergaan.

Om heel eerlijk te zijn leef ik niet echt plantaardig meer. In de hectiek van een volle werkweek, een kind onderhouden, een huishouden maintainen en ook nog ruimte hebben voor een sociaal leven, vind ik het behoorlijk lastig. Boodschappen doen schiet er een beetje bij in en ik kies vaak voor makkelijke en snelle opties. Dit zijn vaak ook niet de meest gezonde opties ben ik bang. Waar ik het tijdens de challenge ook echt een ‘challenge’ vond om zo gezond mogelijk boodschappen te doen en ook echt creatiever werd in de keuken, laat ik het nu allemaal een beetje versloffen en kies ik vaak voor een simpel pasta’tje met een saus uit een potje (o my god…toegevoegde suikers….E- nummers….)

Wat ik wel echt heb meegenomen in mijn dagelijkse eetpatroon is dat ik een stuk minder vlees en vis eet. Ik vind het vrij makkelijk om het gewoon weg te laten. Als ik een pasta maak, kan ik er ook prima een berg groenten doorheen doen met wat Parmezaanse kaas (niet vegan, I know) en wat rucola. Ook heerlijk en net wat bewuster! Er zijn in de supermarkt genoeg vleesvervangers te vinden en het is me echt alleszins meegevallen hoe goed je zonder vlees/vis kan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nog niet helemaal uit mijn eetpatroon kan schrappen maar dat hoeft gelukkig ook niet 😉 Ook vind ik het makkelijk om aanzienlijk te minderen met zuivel. Af en toe een cappuccino gaat er natuurlijk nog wel in maar yoghurt, melk of room kan ik goed weg laten!

TGH heeft mij denk ik wel bewuster gemaakt van het hele vegetarische deel in je dagelijkse eetpatroon maar echt een ‘vegan way of life’ is gewoon niet voor mij weg gelegd. Ik denk ook dat je dan bepaalde belangrijke voedingsstoffen en eiwitten mist. Af en toe een ei, een stukje vis of een stukje kipfilet kan echt geen kwaad naar mijn mening. We weten inmiddels allemaal dat te veel suiker slecht voor je is en je kan geraffineerde suikers ook makkelijk weglaten, maar een stukje Tony Chocolonely op zijn tijd blijf ik er toch in houden. Het moet wel leuk blijven! Hetzelfde geld voor mijn wijntje (s) in het weekend. Als je een hele week hard hebt gewerkt en het toch best wat moeite heeft gekost om alle ballen in de lucht te houden, is het heerlijk om op vrijdag/zaterdag avond met een wijntje op de bank of op een terras neer te zakken en te genieten van die ‘beloning’.

Tot snel!

X Francien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s