Challenge: Gewichtige Gedachten

Als wij de gezellige koffiebar van pop-up store Keet (aanrader!) binnenkomen nemen wij plaats aan de grote tafel. Samen met een groep bloggers nemen wij deel aan de boekpresentatie van ‘Gewichtige Gedachten’ door Frieda en Sophie. De tafel wordt volgezet met suikervrije gebakjes en verse muntthee’s en Sophie en Frieda vertellen in een voorstelrondje over het idee achter hun werkboek. Sophie heeft het idee bedacht en ontworpen als afstudeeropdracht en de inhoud is samen met Frieda, ervaren coach met eigen praktijk, samengesteld.

screen-shot-2016-11-01-at-13-23-21

Zoals inmiddels bekend werkt een dieet niet (sterker nog, het verergert alleen maar omdat je na een tijdelijk effect meer aankomt door een tragere stofwisseling) en gaat het om je algemene leefwijze. Een leefwijze die in balans moet zijn.Voel jij weleens schuldig na het eten van iets ongezonds? Hou jij het nooit bij een blokje chocolade? En hoe is jouw relatie met je weegschaal? Heb jij moeite om deze balans te vinden, dan zou deze challenge van 6 weken, elke dag een opdracht jou daarbij kunnen helpen!

Tijdens de boeklancering doen we een aantal kleine opdrachtjes waar eten en bewustzijn centraal staan. De positieve psychologie die tijdens de bijeenkomst naar voren komt is voor ons als psychologen (Sarah en Maaike) leuk om te horen. Bewustwording van waar je mee bezig bent in je leven, dit is iets wat wij onze klanten die wij voor ons werk begeleiden ook meegeven! Onze ervaring is ook dat dit erg belangrijk is, op elk vlak in je leven. Iedereen vindt op zijn of haar eigen manier de balans en dit boek is een van de manieren waarop je op een hele praktische en simpele manier met jezelf bezig bent waardoor je ‘relaxter’ tegen eten aan gaat kijken.

14492414_1221830741191271_8136029538113774727_n 14492544_1221828377858174_5030061107115612618_n

Aan het einde van de training komt de leukste oefening, wij gaan op een mindfulle wijze een bonbon eten. Stiekem hadden wij de bonbons allang in een hoekje zien staan toen wij binnenkwamen. We willen meteen aanvallen. De opdracht houdt in dat wij de tijd nemen om een bonbon uit te zoeken, de bonbon te bekijken, eraan te ruiken alvorens de bonbon heel rustig op te eten. Nu ben ik eigenlijk veel te ongeduldig voor dit soort dingen en om te voorkomen dat ik hele repen chocolade naar binnenwerk koop ik ze in het algemeen niet (als ik er dan een keertje eentje op dan mag die ook wel meteen op). Maar ergens heeft deze kleine opdracht al wat effect gehad want als ik een bonbon of lekker stuk taart zie denk ik wel: oh ja, ik kan er ook de tijd voor nemen. Dat belooft wat als ik alle opdrachten uit het boek heb voldaan!

screen-shot-2016-11-01-at-13-26-36

Ben natuurlijk erg benieuwd geworden naar het boek. Esther, Sarah en ik gaan de challenge aan, volgende week maandag starten wij en uiteraard zullen wij onze ervaringen delen.

Ps: we kregen aan het einde ook nog een hele leuke goodiebag mee, inclusief bonbons van het Chocoladehuis.

Liefs,

Maaike

Zie voor meer informatie de website van Gewichtige Gedachten: Gewichtige Gedachten is een werkboek, speciaal voor vrouwen. In zes weken tijd word je jezelf bewust van je eetpatroon, gedachtes en emoties. Iedere dag een korte, verassende opdracht die inspireert en activeert tot een mindful, gezond leven. Om meer te genieten en je minder te haasten. Om jezelf meer te gaan waarderen, ongeacht je gewicht of lichaamsvormen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s