Groceries Glossy bestaat 1 jaar!

Een jaar geleden ontstond het idee om een boodschappenblog op te zetten om informatie over producten te delen, met name gezonde producten. Van gezond eten wordt nogal een big deal gemaakt terwijl het eigenlijk simpel is. Als je zorgt dat je bewust boodschappen doet en gezonde boodschappen in huis haalt kan je in je dagelijks eetpatroon een gezonde basis creëren. Gezond leven heeft voor iedereen een eigen betekenis en ik deel dan ook graag mijn persoonlijke verhalen hierover. Over hoe ik graag sport, krachttraining erbij ben gaan doen en relaxed leef en geniet van het leven. Vooral relaxed leven want dat is pas echt belangrijk voor je gezondheid!

In de supermarkt ga ik altijd op zoek naar nieuwe interessante producten. En het verhaal erachter, wat is biologisch, waarom is de ene chocolade slaafvrij en de ander niet en zijn bevroren avocadostukjes lekker (zie allereerste producttest, spoiler: vies!). Mijn jarenlange ervaring als mystery shopper draagt bij aan het testen van producten en dingen die ik heb geleerd tijdens mijn studie Psychologie zijn nuttig als het gaat om gedrag, bijvoorbeeld als we het hebben over doorslaan in gezond eten.

Wel of niet doorgaan?

Het eerste half jaar was Groceries Glossy rommelig en heb ik regelmatig op het punt gestaan om er mee te stoppen. Uiteindelijk ben ik er toch maar mee doorgegaan omdat ik positieve reacties van mensen kreeg, zowel bekenden als onbekenden. Mensen die ik lang niet gesproken had en mij vertelden dat ze na het lezen van mijn artikelen besloten om ook eens hummus in huis te halen, diervriendelijke producten te kopen of simpelweg geïnspireerd waren om gezonder te gaan leven. Leuk!!

screen-shot-2016-10-17-at-06-46-56

Doorgaan leverde het afgelopen half jaar leuke dingen op: een samenwerking met gastbloggers, bedrijven (waaronder Scoupy, Leev en Ice79) en nog belangrijker, steeds meer mensen die de moeite nemen om onze artikelen te lezen. Inmiddels hebben wij bijna 300 volgers op Facebook en 1000 volgers op Instagram, en groeiende, een resultaat waar wij blij mee zijn!

Nieuwe bloggers

Ook zijn er in de loop van de tijd twee geweldige bloggers bijgekomen. Sarah was altijd al te zien op Groceries Glossy want wij zijn vaak samen op pad: werken, chillen, hardlopen, eten en als ik een dagje met de kinderen ben komt Sarah helpen om haar rol als tweede moeder te vervullen. Sarah houdt niet echt van boodschappen en daarom is zij een grote toegevoegde waarde. Boodschappen doen met zo min mogelijk gedoe,  dat kan Sarah!

b72d7d12-7f6a-4679-9966c024c96ed551_landscape-large

Daarnaast bezoeken Sarah en ik samen met Annebel Eppinga hotspots voor Rotterdam Tourist Information. Ik bedoel, boodschappen doen is leuk maar uiteten is natuurlijk nog veeeeel leuker! En ook hierin hebben wij een ontwikkeling meegemaakt want in maart zaten wij nog bij espresso barretjes en inmiddels hebben wij mogen dineren bij het Hilton, de Harbour Club en Marriott Hotel (sluit overigens niet uit dat wij ook altijd nog in zijn voor een goede koffie).

De afgelopen periode is ook Francien actief geworden voor Groceries Glossy. Onze (helaas) ex-collega, goede vriendin en mede-moeke (ja, we noemen elkaar moekes, dat krijg je als je kinderen hebt). Op kantoor was Francien altijd al de inspirerende factor die aankwam met Clipper thee, alfalfa en zelfgemaakte snackrepen. Op Groceries Glossy deelt zij haar persoonlijke verhalen over de challenge om plantaardiger te leven.Wat Francien hierin goed doet: altijd blijven genieten en de balans vinden tussen het wijntje en de bitterballen en de gezonde maaltijden. Daarnaast is ook Francien onderdeel van het testpanel!

En nu…

De nieuwe categorie ‘de boodschappen van…’  is recent van start gegaan, in deze categorie laat iemand zijn boodschappen zien. Ook gaan wij nog meer nieuwe producten uitproberen, simpele recepten samenstellen, boodschappentips delen en gezonde hotspots bezoeken.

img_6452

Maar nu eerst: vieren dat Groceries Glossy 1 jaar bestaat! Met chocolade! Niet zomaar chocolade maar chocolade waar wij heel bewust over hebben nagedacht. Lees hier meer over de chocolade en de prijsvraag. Je kunt vandaag nog meedoen tot 18.00 en daarna gaan wij onder de deelnemers de repen chocolade verloten. Winnaars ontvangen vanavond een berichtje van ons. Good luckkkkkk!!

Liefs,

Maaike

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s