Producttest: baba ganoush

Voordat wij naar ons werk fietsen bezoeken wij meestal even de Albert Heijn om wat lekkere dingen voor de lunch te halen zoals vers brood, rucola, tomaatjes en broodbeleg zoals kaas en hummus. Nu kwamen we iets leuks tegen: geroosterde auberginedip, oftewel, baba ganoush. Wij proberen het uit!

img_7529

Het merk Al’fez

Op de website van Al’fez staan de producten omschreven als een rijke Marokkaanse & Mediterrane keuken. De producten die ze aanbieden zijn onder andere flatbreads, typisch Marokkaanse sauzen en green harissa  (hete pasta van groene pepers, knoflook en koriander).

Baba ganoush

Baba ganoush is een spread bestaande uit aubergine olie en knoflook. Je kunt het gemakkelijk zelf maken(zie hier een simpel recept van Pauline’s keuken). Als wij op weg naar werk zijn hebben wij daar natuurlijk geen tijd voor en is de kant- en klare versie meer dan welkom. Daarnaast heeft deze als voordeel dat het uit gerookte aubergine bestaat. Je moet er van houden en wij houden ervan, die heerlijke gerookte smaak!!

Ingrediënten

Geroosterde aubergine (70%), water, raapzaadolie, gemodificeerd maïszetmeel, knoflookpuree, eigeelpoeder, zout, suiker, azijn, mosterdmeel, geconcentreerd citroensap, zuurteregelaar (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat), stabilisator (xanthaangom)

Nadeel van kant- en klaar is dan weer dat er dingen aan toe zijn gevoegd zoals conserveermiddelen, suiker en stabilisator. Maar goed, als je geen tijd hebt om het zelf te maken en je hebt zin in een gerookte smaak is dit de moeite waard!

Voor de borrel of op brood

Dit sausje is uitermate geschikt als dip, lekker met Turks brood of crackers. Ook op brood vonden wij het chill in combinatie met wat tomaat en rucola. De smaak is goed, de textuur is even wennen…(onze andere collega’s vonden het er ‘apart’ uit zien)

img_7533

Zie meer over het product op de website van Albert Heijn.

Liefs,

Ma en Sa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s