Kinderboerderij koekjes, drinken en snoep van Leev

Voordat ik kinderen kreeg had ik allemaal principes en ik moet eerlijk bekennen dat ik ze bijna allemaal al overboord heb gegooid. Een van die meest recente -over boord gegooide- principes was ‘het niet geven van snoep en koek’ aan mijn kinderen. Laten we voorop stellen dat dit nooit een realistisch plan is geweest. Als moeder ben je allang blij als je kinderen even rustig zijn en een koekje kan daarbij helpen… En je kunt het ook moeilijk helemaal verbieden (tenzij je zo standvastig als de moeder uit Rauw bent, check hier de docu).

Nu is een goede tussenweg het geven van gezondere varianten van koek, snoep en drinken. De eerste koekjes die ik een tijdje geleden spotte zijn de kinderboerderij koekjes van Leev en inmiddels heb ik dit hele assortiment uitgeprobeerd samen met de kinderen.

Verpakte koeken

  1. Koekjes gevuld met 35% met appel. Deze vind ik zelf wel lekker, niet te zoet. Vulling heeft een beetje een aparte bijsmaak. Kinderen vonden deze niet zo.
  2. Kleine koekjes in een zakje. Deze zijn populair bij de kids, leuk met letters erop dus ook leerzaam voor kinderen die bezig zijn met letters en lezen.
  3. Koekjes chocolade. Deze zijn bij iedereen een groot succes!! Door de chocolade wat zoeter dan de andere twee varianten.

img_6835-1

Drinken

Over deze zijn wij heel positief!! Smaakt naar fruit met water, precies wat erin zit ook. De kinderen moeten er even aan wennen, het is minder zoet dan de andere pakjes die ze weleens drinken zoals sinaasappelsap. Een teken dat ze al verslaafd zijn aan suiker dus, oeps. Ik ga ze vanaf nu alleen maar water of deze van Leev geven (nieuw principe…)!

Snoep

Deze snoep is gezoet met glucosestroop van biologische mais. Een goede eigenschap van deze stroop in vergelijking met suiker is dat het minder geraffineerd is waardoor er voedingsstoffen in zitten. Het nadeel is dat je bloedsuikerspiegel er wel door gaat stijgen. Het is gewoon een suiker dus ja…nog steeds met mate nemen dus!

Mijn kinderen te klein voor snoep dus deze heb ik met mijn zusje en vriend getest. Wij vinden de siroop lollies en diksap aardbei veters heel lekker!! De diksap lollie moeten we even aan wennen maar lijkt ons een goede alternatief van een echte lollie voor kinderen. De drop kan ermee door!

img_6841

Koekjes

Deze zijn de absolute favoriete koekjes van ons allemaal! Er zijn aan deze koekjes geen geraffineerde suikers toegevoegd. De kinderen hebben echt lol met deze koekjes. Leuk als ontbijt of tussendoortje!

 

Conclusie

Je merkt aan al deze producten dat ze minder zoetig smaken en dat vind ik iets positiefs, het proeft echt verantwoord. Ik ben vooral fan van alle koekjes en ga deze vaker in huis halen! Wel zou ik ook deze koek en snoep met mate blijven nemen, het blijft immers koek en snoep en we moeten wel realistisch blijven: ook natuurlijke suikers zijn suikers.

De producten zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten en drogisterijen, ik haal ze altijd bij de Albert Heijn maar het assortiment verschilt per supermarkt. Zie de website van Leev voor meer informatie over de producten en ook de mogelijkheid om producten online te bestellen, handig!

Ben benieuwd naar jullie ervaringen met gezonde tussendoortjes!

Liefs,

Maaike

Advertenties

2 gedachtes over “Kinderboerderij koekjes, drinken en snoep van Leev

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s