The Green Happiness – final!

Bizar dat dit alweer mijn laatste blog is van mijn TGH challenge. De tijd is voorbij gevlogen! Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik niet 50 dagen vegan heb geleefd en het dus officieel niet heb volgehouden. Hier heb ik in mijn eerdere blogs al over verteld (de gouden 80/20 verdeling). Er is de afgelopen week een hoop ophef geweest over de dames van TGH wat ik natuurlijk met veel belangstelling heb gevolgd. Vooropgesteld vind ik het nogal overdreven dat iedereen hier nu opeens over valt. Ik ben een groot voorstander van ‘live and let live’ en ik vind dat iedereen een eetpatroon moet volgen waar hij/zij zich goed bij voelt. Als je je een stuk fitter voelt door een vegan lifestyle moet je dat lekker doen en als je met blakende energie op staat doordat je de avond van tevoren drie biefstukken hebt weg gekauwd, dan moet je dat ook lekker doen.

Wel heb ik door middel van deze challenge aan den lijve ondervonden dat ik sommige dingen die de dames beweren nogal overdreven vind. Volgens mij kan je een prima gebit onderhouden zonder iedere ochtend 20 minuten met kokosolie te spoelen en het feit dat een ei de ongesteldheid van een kip betreft gaat er bij mij ook niet in (feitelijk gewoon niet waar!) Nu ik dit eetpatroon een tijdje heb geprobeerd kan ik ook zeggen dat ik denk dat je op de lange termijn, dus als je dit dieet structureel zou volhouden, gewoonweg voedingsstoffen tekort komt. Natuurlijk kan je heel veel voedingsstoffen en essentiële vitaminen uit groenten en fruit halen maar in eieren, vlees en zuivel zitten bepaalde stoffen die je lichaam ook nodig heeft. Misschien ben ik dan wel veel te gemakzuchtig ingesteld dat ik gewoon een ei bak als ik eiwitten wil eten in plaats van dat ik me verdiep in welk veganistisch product ook mega veel eiwitten zitten…maar als je een drukke baan hebt, kinderen en je wil ook nog een sociaal leven onderhouden denk ik dat gemak het toch vaak overwint.

Goed! Dat was mijn visie…moest ik toch even kwijt 😉 nu terug naar de afgelopen weken van mijn challenge. Ik heb het allemaal een beetje laten varen. Vooral met het vegetarische gedeelte. Suiker eet ik sowieso al bijna niet en alcohol beperk ik tot in het weekend. De afgelopen week ben ik flink ziek geweest wat wel heeft geholpen met mijn eetpatroon. Ik at eigenlijk alleen maar groenten, fruit, soep en heb liters thee weg gedronken. Heel verantwoord dus. Ik heb helemaal onderaan mijn blog een paar fotootjes toegevoegd van de culinaire hoogtepunten van mijn week, hopelijk wat inspiratie voor jullie!

Samengevat vind ik het boek vooral een leuke inspiratiebron voor veganistische recepten. Ik heb ontdekt dat ik heel goed kan leven met 2/3 keer in de week vis of vlees en daarnaast gewoon vegetarisch. Het kan geen kwaad om op die manier iets terug te doen voor de natuur. Ook kan ik heel goed zonder zuivel leven. Natuurlijk bestel ik nog wel eens een cappuccino op een terras of strooi ik een zak geraspte kaas over mijn lasagna maar kaas op brood, yoghurt of melk zijn producten die ik goed kan missen in mijn dagelijkse eetpatroon. Een soja cappuccino vind ik heerlijk en de soja yoghurt van Alpro met kokossmaak en wat frambozen en blauwe bessen erdoorheen maakt mij ook heel blij! Toch net een tikkeltje bewuster en beter voor mijn darmen denk ik! Dit is wat ik voornamelijk mee zal gaan nemen in mijn dagelijkse eetpatroon. Fysiek heb ik wel wat verschillen gemerkt. Ik ben wat fitter (ondanks het feit dat ik to-taal geen tijd meer heb voor sport met mijn nieuwe baan en ondanks het feit dat ik toch een flinke griep te pakken had met mijn ‘healthy’ gedrag, maar dit wijt ik aan het kinderdagverblijf van zoonlief), mijn conditie is beter, mijn huid is gladder (minder onzuiverheden) en mijn buik is platter. Toch leuke bijkomstigheden!

Om deze redenen alleen al ga ik mij in de toekomst meer richten op plantaardig eten! Maar he…het moet wel leuk blijven, dus een wijntje en een stuk vlees van de BBQ in het weekend houd ik er gewoon in 😉

Bedankt voor het lezen van mijn blogs en wellicht tot de volgende challenge!

X Francien

 


Sorry Merel & Tessa, maar dit blijft mijn favo lunch!


Zoete aardappelfrites, gebakken zalm (in olijfolie, dat dan weer wel) en broccoli for dinner! Even de vitamientjes aanvullen na een paar dagen in bed te hebben doorgebracht.


 Ik houd echt van dit ontbijt, SUPER gezond en zooo lekker fris! Kokosyoghurt van Alpro met frambozen en blauwe bessen.


Favo tosti, speltbrood met mozzarella, tomaat en pesto. Oké sorry jongens, mozzarella opgeven is ook lastig gebleken…


Sunday dinner bij mijn liefste mamsje; lamsstoof met rijst en Turks brood. Totaal uit de lijn en niet verantwoord maar ik moest hem toch even delen 😉 EN er zaten heel veel groenten in!


Kokosspeculaas- brood uit Rens Kroes ‘On the Go’, vult echt mega dus ik heb de helft ingevroren. Perfect als je ’s ochtends haast hebt, een stuk afsnijden en klaar!


Een eiwitrijke superlunch; meergranenwraps met hüttenkäse, gerookte kipfilet en rucola. Niet vegetarisch maar wel een powerboost tijdens een drukke dag! En je eet ze makkelijk weg, deze heb ik in de auto genuttigd onderweg naar een afspraak.

 

Advertenties

2 gedachtes over “The Green Happiness – final!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s