De boodschappen van … GG blogger Maaike

Maaike vertelt in de eerste blog van deze nieuwe categorie over haar laatst gehaalde boodschappen bij de Albert Heijn. 

Iedereen die mij kent en/of mijn blog gezonde boodschappen zijn de basis heeft gelezen weet dat ik boodschappen als een belangrijk onderdeel van mijn gezonde leefpatroon zie. Hoe ziet mijn boodschappenpatroon er eigenlijk uit?  Toen ik een paar jaar geleden als student om de hoek bij de Albert Heijn woonde haalde ik zo ongeveer per moment van de dag wat ik nodig had, maar … tijden zijn veranderd. Sinds ik werk en thuis twee kleine kinderen onderhoud probeer ik ‘grote boodschappen’ te doen. Ik krijg gedurende de week altijd spontane eetplannen dus het lukt nooit om 1x per week boodschappen te doen maar, in drie etappes zijn we meestal wel rond hier!

Veel mooie praatjes over gezond eten en een goede basis maar, wat haal ik nou eigenlijk echt om mijzelf en mijn happy family ook nog eens healthy te houden? Hierbij presenteer ik mijn boodschappen, deze week gehaald bij de Albert Heijn:

Ik heb nog spelt pita broodjes in huis en deze zijn heerlijk in combinatie met falafel, sla, tomaat en een beetje kwark.

De melk is vooral voor mijn dochter die het liefst de hele dag melk drinkt.

De impulsaankoop van mijn vriend. Ik ben zelf niet zo van de sapjes en drink het liefst water, spa-rood, koffie of thee. Je kunt sowieso beter een stuk fruit eten om snelle energie binnen te krijgen omdat er dan meer vezels inzitten.

Deze soepen leken ons lekker om uit te proberen en ze zijn iets gezonder dan andere soepen. Een aantal hebben geen toegevoegde suikers en de soepen die het wel hebben bevatten rietsuiker (waarschijnlijk net zo slecht maar het voelt in ieder geval nog zuiver).

Kwark is mijn favo ontbijt met blauwe bessen en speltmuesli (beide al in huis). Kwark is bevat veel eiwit en weinig vet dus is ideaal voor sporters. Tip: blauwe bessen uit het vriesvak, die zijn altijd perfect van smaak en lekker koud.


Deze kaas is voor op de pasta. Als de kinderen thuis warm eten (ze eten 3x per week warm op de opvang, heel relaxed!) maak ik meestal pasta met olijfolie en knoflook en dan doe ik er los wat komkommer en tomaat bij.

Veel fruit!

  • Ik begin de dag met een citroen.
  • Appels, bananen en mandarijnen zijn tussendoortjes, vooral de mandarijnen vallen goed in de smaak bij de kinderen.
  • Grapefruits: lekker door de citroen! Gekocht omdat ze in de bonus waren…
  • Bananenoverload: de overige bananen gaan door een bananencake!

De sla gebruik ik voor op brood of bij het avondeten. De avocado’s waren in de aanbieding en wat ik er mee ga doen? Eentje voor op werk (broodbeleg dus), eentje voor de kinderen (die lepelen ze met liefde uit).

Ook deze waren in de bonus. Zowel de kinderen als ik zijn gek op olijven dus ik haal wekelijks een pakje. Voor op brood of als tussendoortje.

Een van mijn favo broden. Deze was ook in de bonus en ligt inmiddels bij ons in de vriezer zodat ik er de hele week mee kan doen.

Ik zit momenteel in een maaltijdsaladefase en dan koop ik ze heel vaak totdat ik er weer even klaar mee ben. Na een dag werken, kinderen ophalen, eten geven en naar bed brengen kan het zomaar opeens 10 uur zijn voordat ik aan eten toe kom. Deze falafel ken ik nog niet, ben heel benieuwd. Ik zag op de website ook nog een andere waar ik heel benieuwd naar ben, iets met quinoa en noten (vega) alleen die hadden ze helaas niet bij onze AH. Iemand die variant geprobeerd?

Nou goed, dat waren dus mijn boodschappen van afgelopen weekend. Ik sla overigens ook regelmatig in bij de Lidl (voor de beste nep Nespresso) en Aldi (voor de rauwe noten en biologische producten). En af en toe haal ik een pak koekjes, gezond broodbeleg of biologische melk bij de Organic, de biologische winkel.

Volgende keer in deze categorie vertelt Monique van Het meisje met de voedselallergie over haar dagelijkse boodschappen. Stay tuned!

Liefs,

Maaike

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s