Vakantie Sardinië + de supermercato

De stranden, het uitzicht op de zee, het privé zwembad, de villa met teveel badkamers, de gym, de sauna die eigenlijk overbodig was (maar toch, hij was er), de perfecte Italiaanse caffè lattes en last but definitely not least, het uitstapje naar de supermercato. Ja, ik heb een geweldige vakantie gehad! Het mediterraans eten in Italië vind ik inspirerend en vooral erg lekker. In deze Italian speciaal meer info over producten die ik in de supermercato heb gespot, vamos Italia!

Als je de supermarkt binnenloopt ervaar je meteen die mediterraanse sfeer. Er is veel keus als het om olijfolie, pasta, olijven en vis gaat. Ik kan hier uren rondlopen en het liefst neem ik een koffer vol eten mee terug. Helaas logistiek gezien onmogelijk (onze koffer had op de heenweg al licht overgewicht en meer dan een koffer en wat handbagages is geen optie als je ook twee kinderen moet meesjouwen).

Wat valt ons op? Ten eerste, de halve supermarkt is gevuld met pasta. Veel keuze en ook pasta’s die ik nog nooit eerder heb gezien, zoals die op de rechterfoto.

Als ik vroeger in Italië had gewoond was ik liever arm geweest want de pizza was vroeger voor de arme mensen. Een Margarita maak je in een handomdraai zelf met deze grootverpakkingen mozzarella en bodems uit de supermarkt:

Vis op de versafdeling ziet er zo uit: (niet geprobeerd maar uit ervaring weet ik dat deze lekker zijn als je van vis/inktvis houdt)

img_5293

Noten en gedroogd fruit in een handige verpakking, superchill om als tussendoortje mee te nemen.

img_5287

Hele dunne crackers. Dit krijg je in Italiaanse restaurants als voorgerecht, lekker met olijfolie en zout.

Pesto en een vergelijkbaar product gemaakt van parmezaanse kaas, walnoten, zonnebloemolie, cashewnoten en kruiden. Idee om een keer thuis te maken, wie o wie gaat dit uitproberen?

Olijven en artisjokken ❤ . Ook hadden ze veel soorten tonijn en andere vis in blik, goed bruikbaar in salades of door de pasta.

De vleesafdeling, slik. Hier is, net als in Spanje, nog niet echt een doorbraak wat een vega leefstijl betreft. Ik heb namelijk ook weinig tot geen vleesvervanger gezien. Het enige diervriendelijke wat ik tegenkwam was sojamelk.

Mijn schoonzus Jolien weet als het om boodschappen gaat altijd een goede reden te vinden om chocolade te halen. Volgens mijn theorie over boodschappen doen kan je met een focus op gezonde boodschappen zorgen voor een ‘goede basis’. Oftewel: haal geen ongezonde dingen zoals chocolade in huis. Nu moet ik toegeven dat Jolien wel echt een goede reden (zie foto) had om deze chocolade te kopen en het was vakantie dus… extra genieten!

Er staat Jolie op de chocolade!

Om de balans te herstellen nemen we ook een pak van deze goddelijke suikervrije koekjes mee. Nieuwe verslaving, voor deze heb ik toch maar wat ruimte in mijn koffer gemaakt.

img_5300

Tot slot een belangrijke mededeling over Italiaans drinken. Ik heb tijdens de vakantie alleen maar goede wijn en koffie gedronken, wat een genot! Echte Italiaanse specialiteiten en ze kwamen dan ook ruim terug in het assortiment van de supermarkt.

Heb je nu helemaal zin in Italiaans eten gekregen? En heb je geen tijd om even naar Italië te gaan? In Nederland heb je tegenwoordig ook veel soorten pasta te koop dus waan je vooral in Italiaanse sferen onder het genot van een goed gevulde spaghetti of huisgemaakte pizza.

Ciao X

Maaike

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s