Krachttraining en eiwitten

Mijn hele leven sport ik al: hockey, zwemmen, korfbal (1 seizoen volgehouden, moest het seizoen afmaken…) en de laatste jaren vooral hardlopen. Hoe verder, hoe beter, hoe sneller, hoe fanatieker. Nu was mijn buik wat blubberig is geworden sinds ik kinderen kreeg besloot ik actie te ondernemen en me te verdiepen in krachttraining.

Inmiddels heb ik verschillende krachttrainingen geprobeerd en kan ik een conclusie trekken: van krachttraining word je sterk en je kan er een mooi lichaam van krijgen dus wil je dat? Lees dan hieronder mijn bevindingen (van sportschool tot een thuis workout) en kijk wat bij je past als je er ook over nadenkt om krachtiger te worden.

Persoonlijke begeleiding

Sarah en ik maakten kennis met Will van Barbell Strength en wij mochten langskomen voor een proefles powerlifting. Oftewel: met een stang op onze schouders squats gedaan. Inademen voordat je de squat doet, rug recht, adem in je buik houden, voorruit kijken, diep door je knieen. Een squat is niet zomaar iets en als je het beste effect wil bereiken is dit de beste manier. Heel leerzaam!!

DSC_0149.JPG

Je leert de techniek en met een professionele begeleider weet je zeker dat je de juiste dingen doet om de resultaten te bereiken die jij voor ogen hebt. Dus wil je het meteen goed en serieus aanpakken, dan dit is een aanrader. Ook voor hele getrainde mensen die wedstrijden doen een aanrader omdat dit toch wel het beste van het beste is wat krachttraining betreft.

De sportschool

Ook op de sportschool heb je apparaten. Let wel op, het is belangrijk om goede begeleiding te krijgen dus ga altijd eerst kennismaken om te kijken of het wat is. En als je besluit om naar een sportschool te gaan, ga dan ook het krachthonk in, hier kweek je spieren.

De mogelijkheden per sportschool lopen uiteen. Mocht je deze optie overwegen, bedenk van tevoren wat jij belangrijk vindt (persoonlijke begeleiding, openingstijden, wel/geen sauna etc.) en neem sowieso een proefles!

BBG

BBG staat voor Bikini Body Guide en toen ik dat hoorde wilde ik meteen met het programma starten  Een bikini body, precies wat ik zocht! Het programma bestaat uit 3x per week een half uur.

  • Billen/benen
  • Buik/armen
  • Full body

De andere dagen moet je een duurloop of wandeling doen en af en toe wat stretchen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar gewichten, een matje, water en een lekkere beat van fitnessmuziek op de achtergrond.

Screen Shot 2016-09-17 at 21.23.44.png

Persoonlijk ben ik erg fan van het BBG programma omdat het gemakkelijk thuis uit te voeren is. Aangezien ik lange dagen maak met mijn kinderen vind ik het handig om iets te doen wat ik thuis kan doen, als de kinderen nog slapen of in nood doen de kinderen mee…Ik heb inmiddels 12 weken volgemaakt en doe het programma nu opnieuw afwisselend met de oefeningen van Fitgirlcode.

Fitgirlcode

Ik wissel het BBG programma af met fitgirlcode filmpjes van YouTube. Deze vind ik net iets laagdrempeliger en dat is soms handig. Je hebt filmpjes van ongeveer 7 minuten voor keiharde buikspieren. butts of steel, superstrakke benen en mooie armen. De oefeningen zijn goed te doen! Dus zoek je iets laagdrempeligs om mee te beginnen, begin dan met deze oefeningen.

Voeding: het gaat altijd om de combinatie!

En dan nog even het volgende. Het is ook heel belangrijk wat je eet! Als jouw lichaam spieren moet bouwen heeft het eiwitten nodig. Ik kwam er dankzij de app Fitnesspal achter dat ik veel te weinig eiwitten binnenkreeg. Via deze app vul je alles in wat je eet en kan je zien hoeveel je zou moeten eten van alles en hoeveel je hebt gegeten. Handig om een tijdje te doen zodat je weet waar het mis gaat, als het al misgaat natuurlijk!

Met een sportieve groet,

Maaike

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s