The Green Happiness deel 7 – Vegan business!

Na mijn veel te ongezonde vakantie in Zeeland moest het roer afgelopen week echt even om! Bovendien is volgende week alweer de laatste week van mijn TGH challenge en omdat ik best wel gezondigd heb tussendoor wil ik de laatste twee weken in ieder geval goed doen.

Zaterdag vierde we mijn vader zijn verjaardag in een heel luxe (een michelinster!) restaurant in Tilburg. Superleuk om dat een keer te doen. We waren all the way gegaan met een 6- gangen verrassingsmenu met bijpassend wijnarrangement. Toen de ober vroeg of er nog bepaalde wensen waren voor het menu vond ik het wel heel karig om aan te komen met: ‘ik wil graag lactose-vrij, glutenvrij en veganistisch eten’, dus dat heb ik ingeslikt en ik heb genoten van al de geweldige producten die aan ons werden gepresenteerd als schilderijtjes.

Zondag vertrok mijn boyfriend voor zijn werk naar Amerika voor een week en stond ik er dus alleen voor. Aan de ene kant heel fijn omdat ik dan met niemand rekening hoef te houden qua eten maar aan de andere kant ook wel heftig omdat het mijn eerste, echte, volle werkweek was bij mijn nieuwe baan en ik alleen verantwoordelijk was voor het op tijd brengen en halen van Ylias naar de opvang iedere dag. Dit bleek een behoorlijke uitdaging! Zondagavond heb ik nog even bij mijn moeder gegeten die een geweldige salade had gemaakt met gerookte zalm en broccoli, zo lekker en gezond! Maandag moest ik voor mijn werk naar Utrecht en op de terugweg was er een megafile waardoor ik het never nooit ging redden om Ylias op tijd te halen. Gelukkig was daar mijn lieve moedertje weer die kon helpen mijn broertje (kok) heeft zelfs op zijn vrije dag nog tijd gemaakt om te komen koken. Wat een luxe!

Woensdag was mijn vrije dag en had ik dus heerlijk de tijd om wat uitgebreider te koken en te preppen. Ik had een hele grote bak bulgur- salade gemaakt met veel groenten erin. Genoeg om woensdag van te eten en donderdag en vrijdag van te lunchen! Ook heb ik woensdag een recept uit Rens Kroes haar nieuwe ‘on the go’ boek gemaakt, chocolate- banana bread! Hij was echt super goed gelukt! Zie de foto hieronder, ik zou zeggen: zoek het recept op Internet op want het is zo makkelijk en lekker. Donderdag was mijn diner niet heel uitgebreid omdat ik weer veel te laat thuis was en geen tijd meer had voor boodschappen, het werd een groente- omelet 😉

Voor vrijdag stond er (healthy) pizza op het menu, speltbodems met tomatenpuree, artisjok, ui, paprika, cherrytomaatjes en champignons. Uiteraard met een glaasje wijn erbij omdat het vrijdag was en ik deze drukke, eerste werkweek in mijn eentje heb overleefd.

Tot volgende week!

X Francien

 


Slechts een fractie uit het 6-gangen menu van zaterdag, een plaatje!

Gerookte zalm/broccoli salade met heeeel veel andere groenten.

Diner van de chef op maandag! Zoete aardappel frites met gewokte spinazie, paprika, courgette en kabeljauwfilet.

Bulgur- salade met avocado, lente- ui, kikkererwten, courgette, champignons, paprika en munt!

Mijn fantasieloze en supersnelle eten van donderdag: groente- omelet!

En natuurlijk het succes van de week; chocolate- banana bread! Zoooo lekker en heel makkelijk om te maken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s