Producttest: zoete aardappelpatat Aviko

Toen ik in Spanje woonde kwam ik voor het eerst in aanraking met de zoete aardappel en ik was meteen fan van de smaak. Inmiddels heeft de aardappel (of eigenlijk: groente) veel populariteit verkregen in Nederland. Je kunt het zowel gebruiken voor zoete gerechten zoals deze zoete aardappel brownie als voor hartige gerechten zoals deze plaattaart.

Als ik zoete aardappels eet doe ik niet zo ingewikkeld, ik eet het liefst gewoon patat. Zoete aardappels snijden, beetje olie en kruiden erbij (gouden tip: speculaaskruiden!) en in de airfryer of oven doen. Heel simpel. Nu kan het altijd nog simpeler en omdat ik van snel, simpel en efficiënt hou vond ik het de moeite waard om de kant- en klare zoete aardappelpatat van Aviko uit te proberen.

Het product

Ingrediënten: Zoe­te aard­ap­pe­len, raap­zaad­olie, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, rijs­te­bloem, dex­tri­ne, zout, rijs­mid­del (E450, E500), kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract), ver­dik­kings­mid­del (E415).

Prijs: 2.49 euro voor 450 gram

IMG_3104

Dit vond ik ervan

De patat is zo klaar en ze zijn lekker knapperig! Jammer dat er dextrine aan is toegevoegd, dit is een verborgen suiker en lijkt me onnodig aangezien zoete aardappels van nature al lekker zoet zijn.

Mijn voorkeur gaat uit naar zelfgemaakte maar ik vind het handig om een zak van deze vriezervariant in huis te hebben. Ze zijn lekker genoeg, snel klaar  en knapperig. Als ik van ’s ochtends 6 uur bezig ben (hardlopen – kids brengen naar kinderopvang – werk – kinderen ophalen – boekjes, bad, lezen etc.) dan zijn deze zoete aardappels echt een uitkomst. Of als je een uitgebreide maaltijd op tafel wil zetten zijn deze frietjes een leuk bijgerecht.

Wie is nog meer zoete aardappelfan?!

Liefs,

Maaike

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s