Dikke faal – Green Happiness deel 6

Oké lieve volgers, ik heb zwaar gefaald. Ons lange weekend in Zeeland (en tevens de laatste vakantieweek) was net iets te gezellig om vegan te eten. Het was geweldig mooi weer en we hebben met de hele familie dagenlang aan het strand gezeten, in de zee gezwommen, geluncht en gedineerd bij strandtenten en eindeloos geborreld op het terras bij onze vakantiehuisjes. Tja…wat kan ik zeggen, ik heb me even laten gaan!

Het was het wel dubbel en dwars waard want het was een heerlijke getaway!! Om alle biertjes, wijntjes en frieten te compenseren heb ik wel drie keer hard gelopen in de duinen, op het strand en om de zogenaamde ‘kreek’ waar ons appartement aan lag. Lekker veel buitenlucht en lichaamsbeweging kan ook al heel veel doen voor je ‘gezonde’ gevoel!

Afgelopen dinsdagavond laat kwamen we weer thuis en had ik woensdag nog 1 dag om even te ‘landen’, wasjes te draaien, tassen uit te pakken en het huis op te ruimen want donderdag was mijn allereerste werkdag bij mijn nieuwe baan! Woensdag heb ik in tegenstelling tot de dagen en het weekend daarvoor wel heel gezond gegeten (en vegan) om het een beetje goed te maken en ik heb die dag ook flink ‘ge- foodprept’ (is dat een woord?) om donderdag en vrijdag heel healthy mijn dagen op kantoor door te komen.

Het is altijd even aftasten hoe het eraan toe gaat op een nieuwe werkplek. Wat doet de rest met de lunch? Is er een kantine/restaurant? Is er een koelkast/magnetron? Is er goede koffie? Werken er alleen maar health freaks of juist niet? Allemaal dingen die ik mij afvroeg! Ik had voor mijn ontbijt donderdag toch maar heel braaf een spinazie shake gemaakt en wat gezonde pannenkoekjes meegenomen naar kantoor. Er was vooraf gecommuniceerd dat er een lunch verzorgd zou worden en daar zaten gelukkig ook vegetarische broodjes tussen! Op mijn nieuwe werk is gelukkig goede koffie te krijgen, er zijn zelfs 2 (!) koelkasten en er is een magnetron om mijn healthy maaltjes van de avond ervoor op te kunnen warmen. Er staat op de lange eettafel in de keuken een mega- schaal die iedere dag helemaal vol wordt gepropt met vers fruit en er werken genoeg mensen die gezond eten ook belangrijk vinden. Allemaal meevallers dus! Ik kan rustig mijn geprepte salades en shakes meenemen!

Vanwege mijn faal- weekend en mega drukke eerste werkweek is foto’s maken er totaal bij ingeschoten (dat is misschien maar goed ook). Ik zit nu totaal uitgeput op de bank deze blog te typen en ga dit weekend eerst even bijkomen van vorige week (en wat nieuwe inspiratie opdoen voor komende week). Mijn vriend is de komende week in Amerika voor zijn werk dus dan zal het ongetwijfeld heel druk en stressvol worden met een drukke baan en een kindje. Ik ga zondag zoveel mogelijk voorbereiden voor de komende week en zal jullie volgende week weer verblijden met een blog vol gezonde recepten, kleurige foto’s en prep- verhalen.

Voor nu alvast een fijn weekend en tot volgende week!

X Francien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s