Zon, zee, strand! – Green Happiness deel 5 

Wow…week 4 alweer (week 1 van de blog was de voorbereiding)! Wat gaat de tijd snel zeg. Ik moet eerlijk zeggen dat het steeds makkelijker wordt om deze challenge wat meer tot een ‘way of life’ te maken. Ik kan prima zonder zuivel en ook aanzienlijk minderen in vlees en vis blijkt veel makkelijker dan ik dacht. Verder gaat de 80/20 verdeling heel goed!

Ik vindt het een eitje om doordeweeks healthy en zoveel mogelijk vegan te eten als ik dat in het weekend mag compenseren met een wijntje en een bitterbal op zijn tijd. Ik ben dan ook op maandag veel gemotiveerder om weer bewust bezig te zijn met wat ik binnen krijg. Het was afgelopen week weer stralend weer en dan blijft het lastig maar ik begin steeds meer mijn draai erin te vinden. Ik merk wel dat ik een beetje een ‘vast’ eet patroon krijg. Door tijd gebrek of puur uit gemak grijp ik vaak naar dezelfde producten en ik wil voor de komende week wel proberen om dat wat minder te doen en om mij ook weer wat meer te richten op de recepten uit TGH. Je wordt er namelijk wel veel creatiever van!

Zaterdagavond kwam mijn vader bij ons eten en omdat wij rasechte Indo’s zijn moest ik natuurlijk wel een Indisch verantwoord maaltje op tafel toveren. Oké…dat hoefde natuurlijk niet maar ik vond het wel leuk om me er ook eens in te verdiepen. Ik heb Soto Ayam gemaakt, een soort Indische, gevulde kippensoep. Ik moet zeggen dat hij erg goed was gelukt en mijn vader en vriend hebben ook hun vingers erbij opgegeten. Niet vegan maar wel heel licht verteerbaar eten met veel groenten! Als toetje had ik healthy Snickers gemaakt (recept uit TGH), superlekker en makkelijk! Zondag heb ik binnen 10 minuten wat in elkaar geflanst omdat Ylias een enorme off- day had. Van uitgebreid koken kwam dus niet veel terecht. Ik heb echt de falafel ontdekt en heb deze in de pan gebakken met quinoa en roerbakgroenten erbij. Poepsimpel en ook wel een beetje saai maar de smaak was prima!

Maandag heb ik dezelfde curry gemaakt als 2 weken geleden uit inspiratiegebrek. Dinsdag vond mijn vriend het wel genoeg geweest met al die vega meuk en had behoefte aan eten met veel vlees en room. Ik vond dat ik hem ook wel ergens in tegemoet mocht komen en heb voor de gelegenheid lasagne gemaakt. Er zat echt heeeeel veel kaas overheen dus ik heb de foto maar even laten zitten maar geloof me, it was worth it! Woensdag stonden er spelt pitabroodjes met falafel op het menu en een grote, groene salade. Voor mijn vriend feta door de salade en een berg knoflooksaus op de pita. Voor mij heb ik dat weg gelaten. Zoals je ziet eten we veel falafel maar ik heb het echt ontdekt. Zo lekker en smaakvol! Met een pita en een salade ideaal voor warme zomerdagen. Donderdag ben ik met de trein naar Zeeland afgereisd. We verblijven daar vanaf vrijdag een lang weekend met mijn familie (die daar grotendeels al zijn) en omdat ik nog vakantie heb en Ylias donderdag toch de hele dag op de opvang was, ben ik een dagje op en neer gegaan om van het strand te genieten. Ik was pas laat terug en had nog een afscheidsborrel gepland staan van mijn werk (met onder andere medebloggers Maaike en Sarah, naast gezond eten stimuleren wij elkaar ook af en toe om een wijntje of corona te drinken, we zijn alledrie bourgondiërs dus ja). Mijn vriend had een vriend over de vloer en ze hadden pizza besteld…oké, ik ben zwak geweest en heb meegegeten!

Gelukkig heb ik er afgelopen week wat vaker aan gedacht om foto’s te maken dus die kun je hieronder terug vinden! Het weekend in Zeeland wordt weer een uitdaging, het is prachtig weer en er zal dus zeker gebarbecued gaan worden (en daar hoort vlees, bier en wijn bij!). Nouja…het is ten slotte vakantie! Wat er voor vrijdag, zaterdag en zondag op het menu stond horen jullie volgende week!

img_4204
Soto Ayam!

img_4202
Healthy snickers! Dit is zoooo lekker! Hieronder heb ik een foto van de ingrediënten geplaatst.

img_4200Dit gaat er in de healthy Snickers, voor het recept, kijk op op de website van The Green Happiness.

img_4205
Bijna iedere ochtend pannenkoeken tegenwoordig (tja…nu heb ik nog vakantie). De lekkerste variant vind ik die met havermout, maple syrup, zout, kaneel, amandelmelk en bakpoeder. Easy peasy en zo lekker!

img_4198
Mijn falafel/groenten/quinoa baksel, best goed gelukt!

img_4201
Pre- work out ontbijtje van dinsdag, spinazie/kiwi/banaan shake en soja yoghurt met blauwe bessen. Deze variant van Alpro is suikervrij en superlekker met vers fruit erdoor!

img_4203
Home- made bananencake! Zo simpel…bananen, eieren, walnoten en havervlokken. Recept staat in het eerste boek van Rens Kroes. Hij was een beetje bleekjes uitgevallen maar de smaak was nog steeds top!

img_4206Woensdag: lunch op het balkon met 30 graden! Ylias is nu al klaar met de warmte maar ik geniet stiekem van dit moment met een groot bord salade! Snelle salade in elkaar gedraaid van champignons, artisjok, tomaat en komkommer. Had ik allemaal nog in huis en het was binnen 2 minuten klaar!

img_4199
Woensdagavond again….falafel!

Tot volgende week!

X Francien

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s