Zoete aardappel-quinoa brood

In dit artikel het woord aan Maartje, bekend als food- en healthblogger op haar eigen website gezonderecptjes! Maartje stelt zichzelf voor en deelt een van haar favoriete recepten met ons. Must-read want uit ervaring weten wij dat alles met zoete aardappel heel lekker is…

Ik ben Maartje en ik mag deze keer een van mijn favoriete recepten met jullie delen! Ik ben food en health blogger op mijn eigen website gezonderecptjes waar je – zoals de naam al aangeeft – verschillende gezonde recepten kunt vinden. Ook deel ik graag tips & tricks over en voor hardlopers omdat dat mijn grootste hobby is, naast eten dan 😉 Ik heb ook een Instagram account waar ik mijn dagelijkse portie inspiratie op deel met mijn ruim 12 duizend volgers. Hier deel ik dus veel food foto’s maar ook mijn hardloop en sportschool ervaringen komen aanbod, zo probeer ik food en sport met elkaar af te wisselen.

IMG_8623

Maar nu dan, het recept! Het is tot stand gekomen omdat ik in een sportschool inspiratie had opgedaan. Ze serveerde daar namelijk zoete aardappel muffins. Dat moest ik toch ook kunnen?!

Mijn plan

Een soort bananenbrood maar dan met zoete aardappel. Om het een lekker zomers tintje te geven doe ik er ook nog een beetje blauwe bessen bij. Dit wordt dus een echt zoet broodje!  Maar… ik vond nog wat spelt quinoa in de kast die in de ‘goodie bag’ van de jogha pop-up zat. Zo, voegen we dat toch ook gewoon even toe?! Het is een beetje een bij elkaar geraapt broodje geworden dus, maar wel lekker zoet en met lekker veel powerfood!

Boodschappen

Als ik een brood wil maken ga ik eigenlijk nooit naar de supermarkt om iets te halen, ik pas de broden gewoon zo aan dat ik de ingrediënten die ik wél in huis heb kan gebruiken! 😉 Maar mocht je dit lekkere brood willen maken en niet alles in huis hebben zal ik je hieronder even een aantal tips geven voor makkelijk boodschappen kan halen voor dit brood.

 • Zoete aardappel: dit is gewoon handig om altijd in huis te hebben, dus die kilo verpakking in de aanbieding kun je best aanschaffen!
 • (spelt)quinoa: ook hierbij geld dat je best een grote verpakking kan aanschaffen, quinoa kan je heel lang bewaren en echt overal doorheen gooien!
 • Bananen: als je die niet in huis hebt…. 😉
 • Idem voor eieren.
 • En water.
 • Blauwe bessen: koop de bevroren variant! Veel makkelijk om mee te koken, precies even gezond en stukken goedkoper! Oh bovendien kun je deze ook nog eens veel langer bewaren! Win, win, win!
 • Speltmeel: kun je gewoon in kiloverpakkingen bij elke willekeurige supermarkt halen. Easy peasy.
 • Kaneel: is ook een must voor in je keuken dus sla maar een grote pot in!

Ingrediënten

 • 300g zoete aardappel (ongeveer 2 kleine
 • 100g (spelt) quinoa
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 100ml water
 • 100g blauwe bessen
 • 100g speltmeel
 • kaneel

Bereiding

Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en laat deze vervolgens goed door koken zodat die lekker zacht wordt.

Pof de (spelt) quinoa. Dit doe je door een pan op hoog vuur te zetten en daar vervolgens zonder boter/olie de quinoa in te doen.

Als de zoete aardappeltjes gekookt zijn giet je het water af en mix het met een blender, keukenmachine of een vork.

Voeg nu stuk voor stuk de rest van de ingrediënten toe, begin met het water, de eieren en de banaan en voeg daarna de rest toe (behalve het kaneel). Mix het goed door elkaar en voeg als laatste een beetje kaneel toe.

Pak nu een bakvorm of een cup cake vorm, net wat jij wilt! Je kunt er één heel brood van maken of twaalf kleine cup cakes. Vet deze goed in met kokosolie en doe het beslag erin.

Zet het brood voor 45 minuutjes in de oven, de cup cakes hoeven er minder lang in!

IMG_8187

Tipje: Als het brood na het bakken nog wat vochtig is, zet hem dan even een paar uurtjes in de koelkast!

Serveer met wat honing, notenpasta of gewoon los, het broodje is al zoet van zichzelf namelijk! Eetsmakelijk.

Liefs,

Maartje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s