Het vakantiegevoel – Green Happiness deel 4

Na mijn blog van vorige week kreeg ik via Groceries Glossy en de Facebook pagina van The Green Happiness best wat positieve reacties op mijn 80/20 verdeling wat betreft doordeweeks en de weekenden. 80% van de week vegan en 20% van de week een stukje vlees, glaasje wijn en wat zoets. Omdat de reacties zo positief waren ging ik me gelijk minder schuldig voelen over mijn ‘not so vegan’ weekend en heb ik de teugels de afgelopen week ook wat meer laten vieren (tot mijn grote teleurstelling…). Omdat ik nu 2 weken vakantie heb totdat ik aan mijn nieuwe baan begin, overheerst het vakantie- gevoel enorm. Daarnaast was het afgelopen week ook geweldig zomer weer waardoor ik nog meer zin kreeg in wijntjes op het terras! Ook waren we afgelopen week twee keer uitgenodigd bij familie en vrienden om te komen eten en dan vind ik het altijd zo karig om met een hele lijst producten aan te komen zetten die ik niet eet. Voor die dagen ben ik dus maar even wat minder streng voor mezelf geweest.

Gelukkig krijg ik bij zomers weer ook altijd zin in frisse salades, ‘groen’ eten en koude citroen/munt – limonade. Genoeg gezonde alternatieven dus!

Maandag had ik een fotoshoot voor mijn tante haar schoenenlijn en was ik de hele dag het schoenenmodel! Ideale baan ha ha. Je hoofd hoeft niet op de foto en het maakt dus totaal niet uit hoe je eruit ziet. Mijn tante is gelukkig ook een enorme health- freak en had 2 grote flessen vers geperst wortelsap mee genomen uit haar slowjuicer voor bij de lunch…feest! ’s Avonds kwam mijn broertje voor ons koken om de dag feestelijk af te sluiten. Floris is kok en dus ferm tegen alles wat glutenvrij, lactosevrij of suikervrij is. Hij kookt met veel room, suiker en vlees/vis dus kijkt mij altijd met een schuin oog aan als ik weer eens met suikervrije muffins aan kom zetten ;-). Gelukkig had hij voor de gelegenheid heel veel rekening gehouden met mijn challenge en quinoa gemaakt met allerlei bereidingen van aubergine, heerlijk! Many thanks bro!

Dinsdag was Ylias naar de opvang en had ik dus een hele dag voor mezelf. Dat is altijd een cadeautje! Het was stralend weer dus ben ik naar de Rottemeren gefietst om daar vervolgens mijn eigen meegebrachte healthy picknick op te eten. Super dom, ik ben vergeten een foto te maken!! Komende week maak ik het goed! Ik moet zeggen dat het food preppen er de afgelopen week een beetje bij in is geschoten. Ik merk dat ik tussen de middag toch meer terug val op brood (wel vaak boekweit of spelt) omdat dat toch een makkelijke en snelle lunch is. Avocado en tomaat erop of hummus en rucola, superlekker!

Ook heb ik qua ontbijt (en soms ook als tussendoortje) echt de healthy pannenkoeken ontdekt. Er zijn allerlei variaties! Ik maak ze vaak van havermout, amandelmelk en banaan of van kaneel, ahornsiroop, amandelmelk en havermeel. Je kan ook een ei met een banaan en wat amandelmelk mixen voor een lekkere zoete pannenkoek. Er zijn talloze variaties op internet (en trouwens ook in het TGH boek) te vinden en het is veel sneller klaar dan ik dacht. Binnen een kwartier heb je 4 grote pannenkoeken klaar die goed vullen. Aardbeien of bosbessen erop en je hebt een supergezond en voedzaam ontbijt voor minimaal 2 dagen!

Hieronder nog mijn photo diary van de afgelopen week. Ik vergeet vaak foto’s te maken (dom!) dus het zijn er niet zoveel. Volgende week volgen er meer…


Mijn lunch van maandag tijdens de shoot, vers wortelsap met boekweitbrood en rauwkost.


Resultaat van de chefkok! Quinoa met wortel, tomatensalsa en verschillende bereidingen van aubergine.


Ik was totaal fantasieloos voor mijn lunch van woensdag. Het is een gebakken ei geworden met gewokte groenten 😉


Eten van woensdag! Mijn vriendinnen kwamen eten en we maakten een supergezonde salade van bulgur, komkommer, avocado, kikkererwten, munt en bosui. Echt zomers eten! En een lekker wijntje erbij…80/20 he 😉


Lunch van vrijdag, speltbrood met avocaco en tomaat. Dit smaakt zo romig! Heerlijk met een beetje zeezout erop.

“stel je hier een pizza voor”

Friday, pizza night! Wij eten bijna iedere vrijdag pizza en er zijn gelukkig genoeg gezonde varianten te bedenken. Deze pizza heb ik zelf belegd op een speltbodem. Toegegeven…er zit wel een beetje mozzarella op. Maarja, het is ten slotte weekend!

Tot volgende week!

X Francien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s