De Turkse supermarkt- deze 10 producten moet je halen

Sinds wij Turkse collega’s hebben zijn wij niet meer weg te slaan bij de Turkse supermarkt Sahan (Rotterdam). Je hebt hier veel keus aan producten en het is nog goedkoop ook.

Wij hebben foto’s van onze favo producten gemaakt en nemen je in dit artikel mee naar de Turkse supermarkt. Hier lees je wat je ab-so-luut moet halen als je naar een Turkse supermarkt gaat!

1. Peulvruchten, bulgur en boekweit. In alle soorten en maten. Je hebt zowel grootverpakkingen van gedroogde peulvruchten, bulgur en rijst als peulvruchten in potten in alle vormen en maten. Bijv. 5000 gram kikkererwten zijn 7.49 euro (in vergelijking: bij de Albert Heijn is 400 gram 1.19 euro, ongeveer 2x zo duur).

2. Gedroogd fruit. Ook veel keuze. Wel even opletten welke je neemt, je hebt bijv. dadels waar extra glucose aan toegevoegd is en gewoon normale dadels.


3. Kazen en yoghurt.
 Bij de Sahan in Rotterdam kan je letterlijk door de koeling met kazen en andere melkproducten lopen. Je hebt een afdeling ‘gele’ kazen en een afdeling met veel soorten roomkaas en feta. Als je deze grootverpakkingen feta hebt gezien wil je nooit meer terug naar de gierige feta van een Nederlandse supermarkt.  Ook verkopen ze houllimi, een kaas die je kunt grillen of bakken.

3. Boregi (bladerdeeg met feta). Dun bladerdeeg met feta en peterselie, een leuke snack om zelf te maken, je kunt de benodigheden allemaal in grote getalen halen bij de Turk. Je kunt bladerdeeg met feta en peterselie ook kant- en klaar kopen, zie het vriesvak (rechterfoto).

4. Turkse snacks in blik. Kikkererwten of aubergine in een sausje, rijst in wijnbladeren en bonen met smaak. Voor 1-2 euro koop je hier een blikje met een leuke en best gezonde snack. Originele snacks voor als je een feestje geeft (kringverjaardagen waren nog nooit zo gezellig)!

5. Olijven. Bij de olijven afdeling zie je door de bomen het bos niet meer. Hou jij ook zo van olijven? Hier kan je losgaan. Ze hebben allerlei soorten van kleine blikjes tot grote potten. Bij een aantal Turkse supermarkten heb je ook nog een afdeling met verse olijven.

6. Kruiden. Er is een ruim assortiment aan kruiden, de chili kruiden wordt bijv. vaak gebruikt om door de rijst of bulgur te doen.


7. Verse kruiden. Als je ergens munt of peterselie haalt moet je het hier doen. Voor 40 cent krijg je een grote bos heerlijke munt of peterselie.

IMG_2780-0

8. Wasabipaste. Deze ontdekten wij per ongeluk, staat bij de ‘buitenlandse’ afdeling van de Turkse supermarkt. Is 1.09 (in vergelijking, bij de AH is de wasabipaste 2.69 euro).

IMG_2773

9. Rozenbladjam. Dit ontdekte ik een aantal jaar geleden toen ik de home (lees: Turkije) made variant van een collega kreeg. Jam van rozenblaadjes, het heeft een bijzondere en unieke smaak. Ik kan niet garanderen dat deze net zo lekker als die uit Turkije is maar het is het proberen waard!

IMG_2763

10. Zoetigheden. Last but not least, je kan de Turkse supermarkt niet door heel veel zoetigheid te spotten. De snoep, chocolade en limonade afdeling hebben we overgeslagen i.v.m. onze gezonde leefstijl. Wat wel noemenswaardig is: je kunt hier baklava halen. En als je zelf iets zoets wil maken kan je de Turkse dr. Oetker gebruiken, leuk en handig.

IMG_2741
kant- en klare baklava

Wat wil jij hebben van deze producten? En

Liefs,

Maaike en mede mogelijk gemaakt door Sarah en Sumeyra

Advertenties

Een gedachte over “De Turkse supermarkt- deze 10 producten moet je halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s