Ananas Gember Limonade

Als de zon even doorkomt vind je ons op het terras met een heerlijke cocktail! Aangezien wij sinds deze week bezig zijn met onze plantaardige challenge en zo min mogelijk koffie, suiker, alcohol en lactose eten werd het hoogste tijd om een fris zomers drankje samen te stellen die aan deze eisen voldoet. En zo ontstond onze ananas gember limonade, simpel en superlekker!


Wij konden de ananas gold van Del Monte gratis uitproberen via Scoupy. Handig om voor dit recept ananas uit blik te gebruiken omdat het dan in een handomdraai gemaakt is! Lees verder voor ons zomerse recept & de voordelen van deze ananas uit blik.

Ananas Gold uit blik (DelMonte)

Allereerst, vitamines blijven grotendeels goed in blik. Let wel op of er bij fruit in blik geen extra suiker is toegevoegd of dat het op siroop is, dan eet je onnodig extra suikers.

Ananas Gold is een andere soort ananas, zoeter en de variant met meer (2 tot 4 keer zoveel) vitamine C. Meer vitamine en smaak, goede zaak dat deze nu ook in blik te verkrijgen is dus!

Wat heb je nodig?

  • Spa Rood
  • Ananas uit blik
  • Verse gember
  • Verse munt

Bereiding

Maak ijsblokjes van kleine stukjes ananas en water.

Mix het sap uit blik met de Spa Rood. Het sap uit een blik verdelen over twee a drie glazen is genoeg. Rasp de gember en doe er per glas ongeveer 1 theelepel verse gember doorheen. Versier je drankje met munt en ananas! ❤

img_7297

img_7300

Goed om te weten: ananas zit vol vitamine C (nog meer in de gold variant dus), zorgt voor een goede spijsvertering, werkt ontstekingsremmend en er zit vitamine B1/thiamine in (meer in blik dan in verse ananas zelfs!!). Vitamine B1 zorgt voor de energievoorziening en is goed voor je hart en zenuwstelsel.

Wat is jouw favo recept met ananas?

Liefs,

Maaike & Sarah

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s