Een goede voorbereiding is het halve werk – Green Happiness deel 1

Nu ik heb toegezegd om deze challenge te gaan doen kan ik er niet meer onderuit. Stiekem is dit ook een van de redenen waarom ik mijn ervaringen graag wil bijhouden in een blog. Op deze manier heb ik een stok achter de deur om niet na 3 dagen te zeggen; ‘ja dag….dit kan ik niet, kom maar door met de wijn/chocola/bitterballen!’

Ik heb gezond eten altijd al belangrijk gevonden maar toen ik een jaar geleden zwanger bleek te zijn heb ik het totaal laten varen. Waar sommige meiden juist geïnspireerd raken om dan gezond te gaan leven (je doet het ten slotte voor je baby), heb ik me volledig over gegeven aan mijn ‘cravings’ en ben ik me totaal te buiten gegaan aan appelflappen, taartjes, frisdrank en alles waar slagroom op zat. Ik dacht steeds: ‘als ik ben bevallen, dan ga ik weer gezond leven!’ Toen ik bijna 5 maanden geleden moeder werd van mijn zoontje Ylias, heb ik het in de kraamtijd ook niet zo nauw genomen. Ik had het zo druk met hem en moest zo wennen aan mijn ‘nieuwe’ leven dat gezond koken en sporten er nog wel eens bij in schoot. Toen ik weer aan het werk ging werd ik streng voor mezelf en was ik er echt klaar mee, nu gaan we beginnen! Ik heb een gloednieuwe blender aangeschaft en met enorm veel motivatie heb ik het precies een week volgehouden om iedere dag een groene smoothie te drinken. Hierna verwaterde de motivatie weer omdat het zomer werd en ik me te buiten ging aan wijntjes drinken op een terras en BBQ- en in het park. Tenslotte gingen we ook nog op vakantie en toen was de motivatie weer helemaal weg.

Vorige week kreeg ik voor mijn verjaardag het boek ‘Your 50 Days of Green Happiness’ cadeau van mijn broer & zus en besloot ik nu toch echt het roer radicaal om te gooien. Mijn collega en inmiddels ook goede vriendin, Maaike, houdt al een tijdje haar Groceries Glossy blog bij en nodigde mij uit om als vaste blogger mijn ervaringen omtrent deze challenge bij te houden en met jullie te delen. Zo gezegd, zo gedaan…

FullSizeRender

Ik heb besloten om op maandag 1 augustus van start te gaan. Een mooie datum! Officieel zou mijn challenge dan op maandag 19 september ten einde zijn, moet te doen zijn denk ik! Eerst maar eens kijken wat het precies inhoudt…

Plantaardig

Het boek bestaat uit 50 dagmenu’s. op deze manier is er voldoende inspiratie om iedere dag gevarieerd en gezond te eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel blij mee ben want bij mij ontbreekt vaak de inspiratie. Als ik tijd vrij maak om te koken dan maak ik vaak dezelfde dingen. Alle recepten in het boek zijn suikervrij, lactose vrij en vegetarisch. Het plan is geschreven op basis van een plantaardige voeding. Hier krijg ik al vraagtekens bij want ik houd wel heel erg van een stukje vlees of vis op zijn tijd! Gelukkig is hier ook aan gedacht. Wanneer je vlees of vis kan toevoegen bij een recept, wordt dit netjes aangegeven. Wel raden Merel & Tessa aan om de challenge vegetarisch te doen. Het plan is niet volledig glutenvrij, maar daar werk je in de loop van de weken wel grotendeels naar toe.

Mijn doelen

Er staan budgettips in het boek voor je wekelijkse boodschappen. Dit is ook zeer welkom want het nadeel van dit soort challenges vind ik altijd dat je eerst voor een fortuin aan inkopen moet doen voordat je kan beginnen met het maken van de recepten. Hier is dus aan gedacht! Ik ga proberen om (in de lijn van Groceries Glossy) mijn boodschappen zo goedkoop mogelijk te doen zodat deze challenge voor iedereen haalbaar is. Het suikervrije deel wordt voor mij denk ik de grootste uitdaging omdat ik echt gek ben op zoet! Verder is het mijn streven om deze challenge geheel alcoholvrij te doorlopen. Wat betreft koffie/thee; hier ben ik verslaafd aan! Ik ga me beperken tot groene thee en kruidenthee en waar ik nu makkelijk 4 a 5 koppen koffie per dag drink, probeer ik dit te beperken naar maximaal 2 per dag. Uiteindelijk hoop ik dat mijn huid beter wordt, ik wat strakker in mijn vel zit en meer energie krijg. Kortom, genoeg uitdagingen!

Sport

De challenge is zeer goed te combineren met een goede work out. Sterker nog…er staan speciale work out recepten in het boek waaruit je alle nodige stoffen haalt die voor jouw lichaam belangrijk zijn voor, tijdens en na het sporten. Op dit moment loop ik 1 keer per week hard en daarnaast doe ik een uur per week aan Body Balance (een soort combinatie tussen yoga en pilates). Af en toe doe ik thuis de ‘7 Minute Work Out’ (een app) samen met mijn vriend. Mijn doel is om het hardlopen in ieder geval op te krikken naar 2 keer per week. Ik zou ook graag een uurtje extra in de sportschool doorbrengen. Eens kijken of dit te combineren is met mijn kleintje thuis!

Let’s begin!

Ik ga de boodschappen voor de eerste week in huis halen en ga mij alvast een beetje inlezen in de menu’s. Ik ben benieuwd of het goed te doen is. Elk weekend ontvangen jullie mijn update!

Succes! (vooral voor mezelf eigenlijk…)

Francien

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Een goede voorbereiding is het halve werk – Green Happiness deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s