Budgetkoken by Sarah

Als ik kook moet het snel, efficiënt en lekker zijn. Ik ben geen fan van koken (des te meer van uit eten gaan) maar ik houd wel heel erg van lekker eten! Nu de zomer is aangebroken wil ik alleen maar naar buiten en gaat al mijn geld naar impuls drankjes en etentjes op terrasjes en ben ik nog minder in de supermarkt te vinden. Als ik dan tóch kook probeer ik dit zo lekker en gezond mogelijk te doen en let ik op het geld wat ik eraan uitgeef. Kan ik van dat geld weer in het zonnetje eten… :-).

Mijn missie: met zo min mogelijk geld een zo lekker en gezond mogelijke maaltijd op tafel neer te zetten. Ik ging met een €10tje naar de AH bij mij om de hoek, helaas een kleine AH waardoor ik nog creatiever moest nadenken over mijn avonddiner. Maar… opeens wist ik het, sushibowl it is!

Na een extreem doelgerichte AH sessie nam ik mee naar huis:

  • AH Basic maïskorrels: €0,55
  • AH Gerookte zalmfilet: €2,50
  • AH Babyspinazie: €1,69
  • AH Magere kwark: €0,69
  • AH Snelkookrijst: €0,72
  •  Avocado: €1,14
  • Komkommer: €0,65

Totaalbedrag: €7,98

IMG_6876

En hieronder het kleurrijke heerlijke resultaat! Witte rijst als basis, deze kan natuurlijk niet ontbreken aan een sushibowl. Rijst bevat veel vitamine B en ijzer. Wanneer je wilt afvallen kun je het beste zilvervliesrijst nemen. Evenals de onmisbare rijst gooide ik de zalm in mijn winkelmandje. Voor een échte sushibowl kun je het beste verse zalm gebruiken in plaats van gerookte, ik moest me echter aan het budget houden en ben voor het goedkoopste gegaan.

IMG_6877

Wegens gebrek aan budget heb ik, in plaats van sojasaus, gekozen voor kwark (vermengd met zout en peper). Kwark geeft een romige smaak aan het gerecht en daarbij zit er weinig vet en veel calcium en Vitamine K2 (beiden goed voor de botten) in kwark. Zorg er wel voor dat je kwark zonder toegevoegde suikers neemt, de goedkope AH kwark á €0,69 bevat geen suikers. Omdat avocado ook bij sushibowl hoort én ik er heel erg verslaafd aan moest deze ook mee naar huis. Ook geeft het een extra heerlijk romige smaak aan het gerecht. Komkommer en maïs heb ik toegevoegd voor een frisse bite. Een klein beetje bladspinazie en voilà, een zelfgemaakte sushibowl!

Zit je in de schuldsanering, ben je een arme student of ben je gewoon een beetje gierig en wil je toch lekker en gezond eten? Dan hoop ik dat je iets heb kunnen helpen. Van het €10tje wat ik had heb ik €7,98 uitgegeven dus heb ik mezelf €2,02 bespaard. Bon appetit!

Ps. ik heb een klein beetje gecheat want ik had nog wat nori (gedroogd zeewier) thuis liggen. Doei! ❤

Sarah

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s