Maaltijdsalade met zoete aardappel en biefstuk

Een gezonde leefstijl bestaat uit het maken van gezonde keuzes. Diewertje van Goodfoodsel weet daar alles van en laat ons op haar website lekkere, met name gezonde, recepten zien. Chewy pindakaaskoeken, wortelsoep met gember en gegrilde makreel, voor elke maaltijd van de dag vind je wel een leuk recept op de Goodfoodselblog. Heb jij zin in een wel hele lekkere en originele maaltijdsalade? Dieuwertje deelt met ons haar recept maaltijdsalade met zoete aardappel en biefstuk.

Screen Shot 2016-06-18 at 08.25.42Op het moment dat ik werd gevraagd voor Groceries Glossy had ik net een super lekkere en gezonde maaltijdsalade gemaakt: maaltijdsalade met zoete aardappel en biefstuk. Als je de biefstuk in de aanbieding koopt is hij redelijk budget vriendelijk. Ook een tip is om een keer langs de Turkse slager te gaan. Vaak verkopen deze andere stukken vlees dan de supermarkt tegen een goede prijs.

Het recept voor 1 persoon
1 zak gemengde sla
1 tomaat (Of een handje kleine tomaatjes)
1 kleine zoete aardappel
1 blikje gemixte bonen (Ik had van bonduelle)
1 biefstukje
peper en zout
honing/mosterd dressing (Zelf maken is ook heel makkelijk, gewoon wat honing, mosterd en een klein beetje olie naar smaak)

Hoe doe je het

  • Schil je zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze in de pan met peper en zout
  • Doe de sla in een bak en snijd je tomaat in kleine stukjes. Meng deze met de sla, de bonen en de zoete aardappel.
  • Bak je biefstukje in de pan met peper en zout zoals jij hem graag hebt. Een beetje roze vind ik het lekkerst (Op de foto is eigenlijk iets te gaar naar mijn smaak, maar desalniettemin wel erg lekker!).
  • Wikkel je biefstuk na het bakken in zilverfolie en laat minstens 5 minuten rusten.
  • Terwijl het vlees rust kun je zelf even je mosterd/honing dressing maken, of de kant en klare dressing door de salade mengen.
  • Snijd na 5 minuten je biefstuk in reepjes en leg deze op de salade en serveer.

 

Gezond en lekker

 

Niet alleen is deze salade heel erg lekker. Hij is ook nog eens heel goed voor je. Biefstuk zit namelijk vol eiwitten en die zijn weer goed voor je spieren. Ook is zoete aardappel een goede vervanger voor de gewone pieper. Dit omdat de suikers uit deze aardappel geleidelijker worden opgenomen door je lichaam en je dus minder pieken en dalen van de suikerspiegel hebt. Natuurlijk kun je met deze salade eindeloos variëren. Heb je geen tomaat, maar wel paprika? Dan gebruik je die gewoon. Of nog beter, beide!

Als je er maar van geniet!

Liefs,

 

Dieuwertje van Goodfoodsel

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s