Producttest: Tivall’s Veggies

Als ik boodschappen doe sta ik standaard even stil voor het vegaschap, ik eet namelijk geen vlees (mijn geschiedenis als “vegetariër” is hier terug te lezen). Vroeger had ik weinig keus als het om vleesvervangers ging. Tegenwoordig weet ik van gekkigheid niet meer wat ik moet kiezen: aspergerburgers tot champignonburgers grana panado, het bestaat allemaal. Vegetarische producten hoeven nietIMG_8587 meer op vlees te lijken, ze hebben inmiddels hun eigen stijl ontwikkeld. Neem de nieuwe (veganistische!) burgers van Tivall, zij verkopen sinds kort de volgende Veggies burgers:

  • Linzen, wortel & munt
  • Bulgur, broccoli & champions
  • Quinoa, boerenkool & broccoli

Allemaal superfoods samengevoegd tot burger, wat wil je nog meer, hiermee word je sowieso 100! Het moet natuurlijk ook lekker zijn, ik test de producten meteen even uit, mijn oordeel:

Linzen, wortel & munt

IMG_8583
Check hier alle productinformatie.

De structuur en smaak zijn goed, lekkere bite en je proeft duidelijk de linzen, wortel en de munt, de producten waar het om draait. De kruiden maken het extra lekker. Een burger bevat slechts 143 kcal. Enige nadeel vind ik dat er suiker in zit. Zonde! Het probleem bij veel vega producten. Ik weet dat we stiekem allemaal verslaafd zijn aan suiker maar deze burgers zouden vast ook lekker zijn zonder suiker, toch?

Quinoa, boerenkool & broccoli


Check hier alle productinformatie.

Ik houd van boerenkool en deze burger is met mijn nieuwe favoriet, de boerenkoolsmaak geeft de burger een bijzonder lekkere smaak. Deze burger onderscheidt zich daarmee meteen van alle andere vegaburgers die ik ooit geproefd heb. Boerenkool schijnt tegenwoordig een hip superfood te zijn in New York, een idee voor Tivall om dit product ook in Amerika op de markt te brengen dus? 😉 Deze bevat trouwens maar 120 kcal, je kunt er dus gerust twee eten! Enige minpunt is weer het suiker (zie hierboven).

Conclusie

Beide burgers zijn perfect voor op de BBQ en heerlijk in combinatie met een frisse salade. Ik raad ze aan iedereen aan: gezond, lekker en diervriendelijk.  Echt diervriendelijk aangezien ze veganistisch zijn. De bulgur, broccoli & champions burger was uitverkocht bij mijn Albert Heijn, wie gaat deze uitproberen? Laat het weten in de reactie, ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Maaike

Advertenties

Een gedachte over “Producttest: Tivall’s Veggies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s