Review: Groceries Glossy goes Spirit Rotterdam

Vrijdag 20 mei bezochten Maaike en Maaike van maaike_myhealth een hele toffe hot-spot: Spirit Rotterdam. Maaike vertelt hoe wij het hebben ervaren en waarom wij dit een te gek restaurant vinden voor iedereen die gezonde voeding belangrijk vindt.

spirit 2.png
©Spirit

Wat valt op?

Je ziet van ver de kleurrijke tafeltjes en stoelen buiten staan en midden op het plein staat een grote boom wat dit alles tot een vrolijk geheel maakt. Er staan veel fietsen geparkeerd wat duidt op een gezellige drukte en ondanks het niet al te zonnige (maar gelukkig wel droge) weer zitten er vrij veel mensen buiten te eten.

Eenmaal binnen

We komen via glazen schuifdeuren het gebouw binnen in een soort hal. Deze hal biedt gelegenheid tot het bezoeken van diverse bedrijven die zich hier hebben gevestigd, waarvan Spirit er één is. Bij binnenkomst is de entree van Spirit duidelijk en open. Je kunt de gehele zaak overzien en dit geeft een ruimtelijke indruk. Hoewel het vrij druk is en bijna alle plekken bezet zijn, lijkt het hierdoor toch niet heel vol. Wel is het wat rumoerig en dat maakt het ietwat onrustig.

Spirit
©Spirit

Het eten

Hun concept ‘bij Spirit mag je zelf opscheppen. Het buffet biedt keuze uit vijftig verschillende gerechten, allemaal gegarandeerd 100% bio en 100% vega’, laat werkelijk niets te wensen over. De gerechten zien er super goed uit en we worden aangenaam verrast door het ruime assortiment. De verschillende smaken, kleuren en geuren komen ons tegemoet en maken dit buffet erg aantrekkelijk. We kunnen dan ook niet wachten om aan te vallen! Al gauw blijkt dat we voorzichtig moeten zijn met opscheppen omdat we, hongerig als we zijn, anders snel teveel pakken.
Tip: wil je, net als ons, van alles iets proberen? Neem dan gewoon overal één schepje van!

Spirit 3
©Spirit

Bij de kassa wordt je bord gewogen en het gewicht bepaald uiteindelijk wat je betaalt. Het drinken kun je hier apart bij bestellen. Leuk detail: water is gratis en dit kun je dan ook naar hartlust gebruiken.

We namen buiten plaats en waren zo onder de indruk van alles, dat we eigenlijk alleen maar aan het kletsen waren. We waren zelfs zo druk in gesprek dat we vergaten een foto te maken van ons bord. Oké, eerlijk; dit had ook te maken met onze knorrende buiken. Gelukkig dachten we er net op tijd aan en konden we dit heerlijke kiekje nog gauw schieten!

IMG_3433

Er worden hier alleen gerechten geserveerd die ze ‘elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch.’, aldus Spirit. En zoals de foto al doet vermoeden was dit werkelijk heerlijk!

Hun slogan ‘Good Food Tastes Better‘ is absoluut op zijn plaats. Niet alleen wéét je dat je een gezonde, verse maaltijd nuttigt, maar ook je lichaam voelt dit. Wij merkten op dat we ons echt gezond voelden en een heel prettig idee hadden over hetgeen we aten.

Dus mocht je op zoek zijn naar een eetgelegenheid, maar wil je niet te vet of ongezond eten? Ga dan gerust naar Spirit, hier kun je heerlijk eten voor een betaalbare prijs!

spirit 4

Liefs,

Maaike van maaike_myhealth

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s