Producttest: bloemkool is het nieuwe rijst

Een paar dagen nadat wij de bloemkoolpizza van Magioni hebben uitgeprobeerd spot ik in de Albert Heijn het nieuwe product ‘bloemkoolrijst’. De alternatieven voor koolhydraatrijke producten schieten als paddestoelen uit de grond! Minder koolhydraten eten is een effectieve manier om minder calorieën naar binnen te krijgen waardoor je afvalt. Combineer je vis, vlees, vegetarische burgers of kaas met heel veel groenten en salade en je zet met gemak een low carb maaltijd op tafel.

Maar wacht, hoe gaan we dat doen met onze curry’s, nasi en andere favoriete rijstgerechten? Ook dat is nu een zorg minder, Albert Heijn heeft namelijk een nieuw product in de schappen liggen: bloemkoolrijst!

Bloemkool als alternatief voor rijst

Met dit nieuwe alternatief zijn de groenten het nieuwe rijst. Je favoriete curry  was nog nooit zo caloriearm!

Ingrediënten: 100 % bloemkool
Prijs: 1.99 euro voor 400 gram (dit is relatief goedkoop, een bloemkool is al snel meer dan 2 euro)
Bereiding: 2 minuten koken of wokken

IMG_8571
Zie voor meer informatie ah.nl 

In dezelfde categorie verkrijgbaar zijn tagliatelle gemaakt van wortel en spaghetti gemaakt van courgette.

En…wat vinden wij ervan?

Wij hebben het product met veel plezier gegeten, het vult je bord op een gezonde manier en je eet zonder dat je het door hebt een bord bloemkool. De structuur is vergelijkbaar met die van rijst. De smaak is iets neutraler dan rijst, je proeft een kool nasmaak maar die overheerst niet.

Het vult duidelijk minder dus zorg dat je er iets ‘vullends’ bij eet zoals een stuk vis of heel veel kaas. Tot slot gemakkelijk om in recepten te verwerken omdat het een neutrale smaak heeft, positief!

Variatietip

Wij hebben het volgende recept samengesteld:

  • bloemkoolrijst
  • feta (veel!)
  • champions
  • wortels
  • basilicum
  • ui
  • olijfolie

Snijd de wortel, champions en ui in stukjes. Verhit een ruime scheut olijfolie en wok de groenten in een pan. Kruimel ondertussen de feta. Wanneer de groenten er gaar uitzien en zo goed als klaar zijn voeg je de bloemkoolrijst toe.  Na 1 minuut voeg je de feta toe, wok deze nog even kort mee zodat die licht gesmolten is en readyyyy…, eetsmakelijk 😉

 

Liefs,
Maaike

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s