Mijn vijf favoriete tussendoortjes #2

Heb je mijn mijn top 5 lijstje gezonde tussendoortjes al gezien? In deze gastblog het vervolg door Maaike van maaike_myhealth. Je kunt immers nooit genoeg inspiratie opdoen over het eten van gezonde tussendoortjes.

Wij leven toe naar eetmomenten. Want, as you may know; wij houden van eten. Schaamteloos. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik meerdere favorietjes heb, maar ik heb er hier toch echt 5 weten te selecteren!

Ik vind het ontzettend leuk om tussendoortjes te creëren die niet voelen alsof ik een streng dieet aan het volgen ben. Ik ben dan ook geen groot fan van droge rijstwafels of ongekookte wortels. Waar ben ik dan wél fan van? Dat zie je hier. Doe er je voordeel mee!

thee.png

1. Met stip op één: IJS

Ik hou intens van ijs, vooral wanneer dit een ijsje is wat je zonder enige moeite of schuldgevoel in je mik kunt schuiven. Ik ontwikkelde een ijsje wat zó lekker is dat je niet eens door hebt dat de beste unit maar 137 calorieën bevat!

Vooruit, ik zal je matsen. Hier is het recept:
50 gr diepvries frambozen
75 ml ongezoete soya- of gewone melk
20 gr Whey (eiwitpoeder) Vanille
3 gr Pure chocolade

How to do it?
Doe de frambozen in de blender en maal ze zo fijn mogelijk. Als je frambozen gemalen zijn, kun je de helft van de melk en alle whey toevoegen. Mix dit tot een mooi geheel. Het ijs is nu nog wat te dik, dus voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe tot de gewenste dikte. Tot slot strooi je er wat chocoladesnippers overheen en klaar is je gezonde ijsje!

De macro’s.
Zijn fenomenaal, dit ijsje bevat namelijk in totaal incl. topping maar 137 calorieën waarvan: 6 gr koolhydraten, 4 gr vetten en 18 gr eiwitten.

image2 (2).JPG

2. Een terechte nummer twee: CHOCOLA

Wie houdt er niet van? Chocola is een serieuze vriend en weet mij altijd op te vrolijken. Zonder gekheid. Maar er zit natuurlijk ook behoorlijk wat suikers en vetten in, dus het wel even zoeken naar een goede variant. Hoe kun je nou echt góéd chocola-snacken zónder je schuldig te voelen?
Daar heeft Jumbo iets heel lekkers op gevonden, namelijk hun Biologische 85% pure chocolade. Ik geniet graag van een stukje samen met een kopje thee.

Handig: Deze chocola is ook heel goed te gebruiken bij bovenstaand ijs recept!

image4

3. Op de derde plek een oude bekende: KWARK

Dit tussendoortje is er één van vele gezichten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met kwark! Mijn lievelings: met een beetje zoetstof en een flinke lading verse aardbeien! Dit tussendoortje behoefte verder niet veel uitleg, is gewoon goed van zichzelf en zit boordevol hele fijne macro’s. Lang leve kwark!

image5

4. Op vier een nieuwe favoriet: GROENTE MET PEULVRUCHTEN EN GEITENKAAS

Deze salade is verkrijgbaar bij AH to go en sinds vorige week een absolute must in mijn favorietenlijstje. Ik zocht, bij gebrek aan een gedegen mealprep, een gezonde snack voor in de trein en toen stuitte ik op deze salade.

Toegegeven: het is bijna een volwaardige maaltijd aangezien de ietwat kleine verpakking wederom niets bleek te zeggen over de voedzaamheid.

image6

5. En last but not least: PINDAKAAS

Dit is er eentje in de categorie; doe dit niet te vaak, maar geniet er wel intens van. Een welverdiende plek in mijn top 5 is deze lepel peanutbutter. Als ik het hier wel eens met mensen over heb krijg ik vooral veel herkenning, zie ik daar handen?! Deze overheerlijke spoon-of-heaven is er eentje om niet te vergeten en om je vingers bij af te likken (ja, letterlijk). Zo nu en dan ben ik een half uurtje zoet met een lepel van dit heerlijke pinda-smeersel en dat kan mijn dag echt helemaal maken.

img_3419.jpg

Eet-ze!

Liefs,
Maaike van maaike_myhealth

Advertenties

Een gedachte over “Mijn vijf favoriete tussendoortjes #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s