Mijn vijf favoriete tussendoortjes #1

De hele dag leef ik toe naar eetmomenten, grote eetmomenten, kleine eetmomenten. Toen ik een paar jaar geleden als au pair in Spanje woonde moest ik wennen aan de grote intervallen tussen de maaltijden: ontbijt om 8 uur, lunch om 15.00 uur en avondeten om 21.00 uur. Gelukkig aten mijn Spaanse kinderen aten na school nog een merienda, een snack rond 17.00 uur. Ik at altijd met liefde met ze mee, van croissantjes tot repen chocolade.

Personal trainer Carlos Lens raad aan om na elke maaltijd een tussendoortje te eten (check hier zijn tips) en ik volg zijn advies graag op. At ik in Spanje soms nog een paar keer per week een chocoladereep als tussendoortje, tegenwoordig weet ik beter. In dit artikel zal ik jullie vertellen over mijn vijf favoriete gezonde tussendoortjes.

 1. Repen van Nakd: de repen van Nakd zijn in drie woorden: puur, echt & geweldig! Ze bevatten per reep slechts 3-4 ingrediënten (in tegenstelling tot al die andere net-alsof-gezonde-energie-repen). Cashew candy, pecan pie, apple crunch en berry delight, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het!

Mijn ervaring: deze repen vullen, geven energie, zijn lekker en je krijgt er geen energieschommelingen van. Daarnaast is er keuze genoeg, het is elke keer weer een feestje om een nieuwe smaak uit te proberen.
Verkrijgbaar bij supermarkten waaronder de Albert Heijn of via de website van Nakd.

2. Bananencake: de bananencake is een bekend fenomeen op social media en dat is niet voor niets. Zo lekker als een cake, zo gezond als een stuk fruit:laag in vet, geen toegevoegde suikers en tarwe- en lactosevrij (afhankelijk van wat je erin doet). Mijn favoriete bananencake bestaat uit 3 rijpe bananen, 3 eieren, een beetje havermout en kaneel en that’s it. Je kunt variaties maken met o.a. appelmoes, cacao, kwark, noten, andere soorten meel, vanille en kokosrasp.

Bananen leveren directe energie op en bevatten goede stoffen zoals kalium en trypofotaan. Dit laatste zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat je eetlust minder wordt. De eieren in de cake zorgen ook voor een vol gevoel. Na een stuk bananencake kan je er weer tegenaan tot de volgende maaltijd! Ook perfect als pre-workoutsnack.

Bananencake met walnoten, yum!

3. Choco balletjes. Ook deze kan je makkelijk zelf maken. Voordeel is dat je een grote lading kunt maken en invriezen. Chocoballetjes bestaan uit dadels, kokosolie en noten. De dadels bevatten veel natuurlijke suikers en geven dus veel energie. De noten vertragen de stijging van je bloedsuikerspiegel weer dus de combinatie zorgt voor een vol gevoel en geen pieken en dalen in je energieniveau.

Ze zijn lekker en altijd een succes!

IMG_1367Homemade! Klik hier voor het recept.

4. Pure chocolade: wanneer chocolade meer dan 75% cacao bevat is het gezond. Tevens zit er weinig suiker in waardoor je niet de reactie in je lichaam veroorzaakt die zegt: meer, meer, meer! Je krijgt er een blij gevoel van en pure chocolade bevat vitamines (A, B12, D en E) en mineralen (koper, magnesium).

Deze reep van Lindt ligt standaard op mijn werkbureau. Ik kan een stukje chocolade bij de koffie waarderen en ik kan er ook met gemak niet van eten, een perfecte situatie dus.

Screen Shot 2016-05-16 at 21.24.29Pure chocolade, verkrijgbaar bij alle supermarkten!

5. Magere kwark: als ik geen zin heb in zoet maar wel in eten vind ik magere kwark een goede optie. Dit product bevat weinig vet en veel eiwitten waardoor je al snel een vol gevoel hebt. Als ik ’s avonds ga hardlopen zorg ik dat ik rond 16.00 een bak kwark eet zodat ik het vol kan houden tot laat. Lekker in combinatie met blauwe bessen en kokosrasp of honing en havermout.

IMG_8564Magere kwark van een biologisch merk, omdat koeien het ook waard zijn.

Terwijl ik dit aan het typen ben krijg ik steeds meer zin in een cappuccino met ‘iets erbij’. Gelukkig heb ik gisteren net de Nakd Apple Crunch bij de Albert Heijn gehaald en kan ik niet wachten om deze uit te proberen!!

Andere Maaike zal eind deze week vertellen over haar 5 favoriete tussendoortjes dus stay tuned voor nog meer gezonde inspiratie.

Liefs,

Maaike

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn vijf favoriete tussendoortjes #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s