Magioni – de pizza van 500 kcal

Gezonde pizza’s eten, het kan, het bestaat, en het was nog nooit zo simpel! Sinds 24 april is bij de AH XL en online via ah.nl de Magioni pizza te koop (3.29 voor 2 stuks). Wil je minder koolhydraten en meer groenten eten? Dan ben je aan het goede adres bij de Magioni, pizzabodems gemaakt van gepureerde bieten of bloemkool en ze bevatten slechts 375 kcal per stuk. Met beleg erop kom je uit op ongeveer 500-600 kcal per stuk, afhankelijk van wat je erop doet.

DSC_4715

Geen gedoe in de keuken, het enige wat je hoeft te doen is de pizza’s beleggen, even in de oven en voilà , na 10 minuten staat je gezonde pizza op tafel.  Ik nodig vriendinnen uit om pizza’s te komen eten want gezond, lekker en veel eten, daar houden wij van.

DSC_4751DSC_4727

Wat zit erin?

In­gre­di­ën­ten bloemkoolpizza: tarwebloem, ge­pu­reer­de bloem­kool (39%), gist, wa­ter, rijs­te­meel, kool­zaad­olie, zout, zon­ne­bloem­olie, con­ser­veer­mid­del (E281).

In­gre­di­ën­ten bietenpizza: tarwemeel, wa­ter, 15% ro­de bie­ten­ve­zel (ro­de biet, an­ti­oxi­dant (E300)), 8% bie­ten­sap (bie­ten­sap, zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­sap con­cen­traat), an­ti­oxi­dant (E300), gist, rijs­te­meel, kool­zaad­olie, zout, zon­ne­bloem­olie, con­ser­veer­mid­del (E281)

Manon van Essen, de bedenker van Magioni, legt uit: er is via de Universiteit van Wageningen onderzocht hoe je duurzaam om kan gaan met de reststromen van groenten om zo optimaal mogelijk groenten in de pizza’s te verwerken. Door het gebruik van groentevezels lost het sap op en worden de pulp en het sap apart gebruikt. De pulp bevat meer voedingsstoffen dan reguliere groenten omdat het veel geconcentreerder is: voor 300 gram bloemkoolpulp heb je 1kg bloemkool nodig!

De pizza’s

Inspiratie nodig voor het beleggen van je Magioni? Op hun website staan wat ideeën. Wij gebruikten onze eigen creativiteit en maakten de volgende pizza’s, o.a. met pittige hummus, tonijn, kaas, spinazie en zongedroogde tomaat.

DSC_4720

Wat vinden wij ervan?

  • De bloemkoolpizza is luchtig (en smaakt net als een reguliere pizza), de bietenpizza is krokant. Beide erg lekker.
  • De pizza’s zijn kindproof.
  • Deze pizza is fitgirlproof en bevat 100 kcal minder per 100 gram in vergelijking met een reguliere pizzabodem.
  • Enige nadeel vinden wij dat er relatief veel tarwemeel in zit t.o.v. een zelfgemaakte bloemkoolbodem. Wil je graag zelf een bloemkoolbodem maken, check dan hier het recept: Norecipeforlife.
  • Voordeel is dan weer dat er zo efficiënt aan gewerkt is relatief veel vezels in zitten.

DSC_4749DSC_4736

Onze conclusie: de pizza’s zijn een succes, ze zijn gewoon echt heel lekker. En nee, je merkt niet dat je groenten eet. Het viel ons ook op dat we ons na het eten niet vet of vadzig voelden. Het is dus niet alleen gezond, je voelt je ook gezond.

Ben je bourgondiër en wil je ook nog eens fit worden of blijven, this is the way!

Liefs,

Maaike en mede mogelijk gemaakt door Francien, Sarah, Esther & Emma

Zie voor meer informatie: de website van Magioni & te bestellen op ah.nl

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Magioni – de pizza van 500 kcal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s