Producttest: Happas

Sinds wij een airfryer hebben ben ik mij meer gaan verdiepen in het eten van snacks. Ik sta daarom langer stil bij het vriesvak en kom echt van alles tegen, zo testte ik eerder de vegetarische kroketten van de Aldi en liep ik ook al eens deze volkoren visticks tegen het lijf. Nu kwam ik weer iets tegen en het is geen bitterbal en ook geen groentenbal, iets er tussenin genaamd ‘Happas’:

IMG_4270

Wat zit erin?

Ziet er leuk uit, het was voor mij genoeg reden om deze in mijn boodschappenmandje te gooien en om uit te testen of het de moeite waard is!

Prei, mosterd & oude kaas is de basis van deze balletjes. Wat zit er verder nog in?

  • Ingrediënten: Wa­ter, pa­neer­meel (tarwebloem, gist, spe­ce­rij­en, zout), prei 16%, plant­aar­di­ge oli­ën (palm, raap, zon­ne­bloem), ou­de kaas 8% (melk, zout, zuur­sel, strem­sel, kleur­stof: anat­to, zet­meel), tarweloem, mosterd 7% (wa­ter, mosterdzaad, azijn, sui­ker, zout, spe­ce­rij­en, na­tuur­lijk krui­de­na­ro­ma), koksroom (ma­ge­re melk, roomvet, zet­meel), sui­ker, run­der­ge­la­ti­ne, na­tuur­lijk aro­ma (selderij), zout, ge­droog­de glu­co­se­stroop, krui­den en spe­ce­rij­en, dex­tro­se, sta­bi­li­sa­tor: E466, ver­dik­kings­mid­del: gu­ar­gom, tarweg­lu­ten, emul­ga­tor: le­ci­thi­ne.

  • Het mag dan zonder kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen zijn (zie slogan op voorkant)…dat wordt aan bovenstaande waslijst te zien gecompenseerd met suiker, suiker en nog eens suiker (glucosestroop en dextrose zijn ook suiker).
  • Er zit rundergelatine in dus het is niet vegetarisch, jammer omdat het verder wel vegetarisch klinkt.
  • Prijs: 2.59 euro bij de AH
  • Andere smaken: tomaat mozzarella risotto, champion broccoli kruiden, aubergine courgette paprika

Uittesten maar!

IMG_4510

Proefpersoon 1 mag als eerst testen. Hij kan nog niet zo goed praten maar gelukkig weet ik als moeder zijnde precies wat hij denkt…conclusie: lekkere korst, die gaat er het beste in. De inhoud was een beetje zurig maar wel lekker romig, de stukjes prei zijn niet te eten.

Als proefpersoon 1 slaapt test ik deze happas uit met de rest van mijn familie die op bezoek zijn en graag meedoen met deze producttest.

IMG_4502

Het testpanel vindt…

  • Makkelijk te bereiden in de airfryer of oven, daar zijn deze dan ook speciaal voor gemaakt en dat blijkt goed te werken. Je hoeft er geen extra olie aan toe te voegen.
  • Lekker door de mosterdsmaak, goede combinatie van smaken. Structuur was prima en je proefde goed de prei.
  • Een beetje kleverig van binnen en niet zo’n lekkere smaak (degene die dit vond houdt niet van mosterd).
  • Krokant korstje maar wat zijn die zwarte dingetjes op de korst?
  • Ze zien er goed uit maar niet zo goed als op het plaatje.

Conclusie

De meningen lopen dit keer uiteen, waarschijnlijk omdat het om een hele specifieke smaak gaat, je moet van mosterd houden om dit lekker te vinden. Het is geen gezonde snack maar als je dan toch een keer gaat snacken en je bent op zoek naar afwisseling zijn Happas een goed alternatief. Ik ben best benieuwd naar de andere smaken!!

Liefs,

Maaike

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s