Hello Fresh vs Boodschappen

Als ik aan Hello Fresh denk zie ik opdringerige (wel vaak knappe) jongeren in keukenschorten voor me die op straat achter een hippe kraam met verse producten staan. Ze spreken iedereen die in de buurt komt aan om te vertellen over hun verse ingrediënten en maaltijden, “nu speciaal voor jou met heel veel korting, alleen NU!”. Ook zie ik de tegoedpasjes voor me die je bijna in elk tijdschrift vindt en waarmee je ook een fikse korting kunt krijgen. Een ding is zeker, als je Hello Fresh gaat bestellen, doe het dan sowieso met korting!


Vorige week kon ik een Hello Fresh pakket met 3 maaltijden uitproberen; een vlees, vis en vega maaltijd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen een keer gekookt heb want dag 1 kookte mijn vriend, dag 2 kookte mijn zusje Emma en dag 3 kookten Sarah en ik bij mij thuis. Uiteraard heb ik wel alles meegegeten met en ook de meningen van mijn persoonlijke koks meegenomen voor deze review.

De voordelen van Hello Fresh

 • Afgemeten porties waardoor je geen eten overhoudt en het niet hoeft af te meten. Scheelt tijd en gedoe!
 • Eten is binnen een half uur klaar, afwassen van de pannen meegerekend.
 • Nadenken is niet nodig, alles wat je nodig hebt zit in de box (soms alleen wat olie of zout toevoegen)
 • Het is gezond en gevarieerd. Dat is voor ons wel handig, wij zijn soms geneigd een hele week airfryerpatat + salade te eten.
 • Je hoeft niet naar de supermarkt voor het avondeten. Ik had maandag een lange werkdag + hardlooptraining achter de rug dus vond het heerlijk dat ik niet meer hoefde te brainstormen over het eten. En dinsdag een hele dag met de kinderen, dan heb je ook niet altijd tijd om na te denken…
 • Minder supermarkt impulsaankopen omdat je in principe niet meer naar de supermarkt hoeft te gaan (persoonlijk doe ik altijd veel impulsaankopen als ik na een werkdag of training door de AH loop)
 • Het wordt thuisbezorgd, ook dat is een luxe.
 • Je kunt een flexibel abonnement nemen en zelf bepalen wanneer je het gaat inzetten. Dus als je een keer een drukke week hebt kun je het gemakkelijk via de website bestellen.
 • Last but definitely not least: het eten was heeeeeerlijk! Heb met name echt genoten van de pompoen spinazie curry (vega) en pasta met pastinaak en zalm.

De voordelen van boodschappen doen t.o.z. van Hello Fresh

 • Je moet alsnog boodschappen doen voor het ontbijt en middageten.
 • Je moet koken dus het is niet helemaal zonder gedoe.
 • Het is 34 euro voor 3 maaltijden. De prijs-kwaliteit verhouding is op zich goed want als je alles los zou moeten kopen ben je misschien wel evenveel kwijt, afhankelijk van waar je het koopt. Je kunt echter ook veel goedkopere avondmaaltijden samenstellen, net wat je er voor over hebt dus.
 • Je kunt zelf ook gezond en gevarieerd boodschappen doen en nadenken over leuke maaltijden. Ik laat me bijv. ook vaak inspireren voor de kaartjes die aan het begin van de AH staan, dan weet je ook meteen wat je nodig hebt.
 • Je kunt uit gemak ook online alle boodschappen bestellen. Overigens heb je bij de AH ook de Allerhande Box, een vergelijkbaar concept als Hello Fresh, te bestellen voor 2 of 4 personen voor 35 of 49 euro. Het wordt dan gratis thuisbezorgd en je kunt er ook nog boodschappen bij bestellen dus dan voorkom je echt dat bezoekje aan de supermarkt!
 • Voor grote gezinnen is groot inslaan in de supermarkt handiger.
 • Nadeel is wanneer je een allergie hebt zoals glutenallergie, je kunt dan bijna nooit een box bestellen want er zit altijd wel ergens gluten. Er wordt wel duidelijk bij elke maaltijd allergie informatie gegeven.
 • Ander nadeel is wanneer je alleen vis eet (zoals ik). Je moet dan kiezen voor de vega box of de vis/vlees/vega en accepteren dat je een keer het vlees moet weglaten in de maaltijd.

Conclusie

Hello Fresh kan niet je gehele bezoek aan de supermarkt vervangen maar verder ben ik ben ik best fan van het concept: je eet gegarandeerd goed want alle producten zijn vers en gezond. Als je weet dat je een drukke week te wachten staat dan kan je gemakkelijk Hello Fresh bestellen en dan heb je avondeten voor de hele week (3x of 5x). Ben je alleen dan kan je ook de box voor 3 personen bestellen en er 6 dagen mee doen. Toch zie ik het mezelf niet zo vaak bestellen, ik blijf liever zelf naar gezonde recepten kijken en op basis daarvan haal ik gevarieerde boodschappen. Van dat geld kan je makkelijk eens een lekker groot stuk verse vis of een Excellente pasta of iets kopen!

Wat is jouw ervaring?

Ik ben benieuwd, let me know!

Maaike

 

Advertenties

4 gedachtes over “Hello Fresh vs Boodschappen

 1. Wij hebben geloof ik drie of vier keer de hello fresh box thuis laten bezorgen. Mijn ervaring is dat veel gerechten juist niet binnen het half uur klaar zijn (en dat terwijl ik geen langzame kok ben).

  Wat ik overigens wel een beetje gek vond was dat we bij 1 van de weken een blikje zalm kregen bij het visgerecht. Toen het ik wel echt het idee dat de boxen veel te duur waren voor wat je er voor krijgt en dit was ook meteen één van de redenen om er mee te stoppen (maar ook niet de enige ;))

  Like

  • Goed om jouw ervaring te horen Bente, klinkt niet echt positief. Ik heb maar 3 gerechten uit geprobeerd dus had denk ik geluk met de kooktijd…! Ik snap wel door je negatieve ervaring gestopt bent, ik vind een blikje zalm ook wel erg karig voor die prijs 😮

   Like

 2. Oh ja, het verschil voor een box van 1 persoon of 2 personen is maar een paar euro, dus tip: bestel voor jezelf een box van twee personen! Dan kost het maar iets meer, maar heb je wel voor dubbel aantal keer maaltijden 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s