Producttest: thee uit je Nespresso apparaat

Ze bedenken elke keer weer wat nieuws, was mijn gedachte toen ik dit product tegenkwam. Het kwam op mijn lijstje ‘nog een keer testen, want thee uit een Nespresso-apparaat, waaat?’. Toevallig dacht mijn zusje Ineke hetzelfde en had zij dankzij haar bonuskaart de mogelijkheid om dit product gratis uit te proberen. Samen met haar vriend Rens het perfecte testpanel: eerlijk, intelligent en beide theeliefhebbers. Ineke heeft voor Groceries Glossy een review geschreven!

Wist je dat je via je bonuskaart soms ook producten gratis kunt uitproberen? Niet zo spectaculair verder, je scant gewoon je bonuskaart en als je je online hebt geregistreerd krijg je met regelmaat aanbiedingen in je mailbox. Zo heb ik wel eens gratis vegetarische worstjes ‘gekocht’ en mijn vriend een gratis smoothie die eigenlijk 3 euro was. Een tijd geleden kon ik een nieuwe thee van Lipton uitproberen van de Albert Heijn.

Screen Shot 2016-01-26 at 17.23.03

Producttest: Lipton Black Tea Chai Cups

In­gre­di­ën­ten: Zwar­te thee, aro­ma, ka­neel (5%), kruid­na­gel (5%), pe­per (3%), kar­de­mom (2%)

Smaak: Chai Tea. Je hebt ook: Earl Grey, Forrest Fruit en Marrakech Mint smaken.

Gebruik: Het zijn cupjes die in een Nespresso apparaat passen. Je moet het apparaat eerst 3-5 sec. spoelen. Daarna doe je de capsule erin zonder, verwijder de bovenste laag. Nadat je het in de machine hebt gedaan voeg je nog 200ml toe.

Prijs: 3,19 voor 10 cupjes

Mijn eerste gedachte: “Iewl, thee dat uit een koffiezetapparaat komt?”. Ik zou het normaal nooit gekocht hebben, ook omdat het best prijzig is, 30 cent per kopje thee net als de Nespresso cupjes (die het overigens wel waard zijn) Dus Rens en ik waren erg benieuwd of dit net zo’n bijzondere ervaring als Nespresso zou worden!

Voordelen

  • De thee is snel en makkelijk gezet. Het ruikt lekker en smaakt niet naar koffie dus je kunt er wel echt goede thee mee maken.
  • Chai Tea is een lekkere smaak!

Nadelen

  • Het water is niet écht warm. Thee uit de waterkoker is natuurlijk heel heet, maar dit is net zoals koffie qua warmte.
  • Mentaal heb je het idee dat het toch een beetje naar koffie smaakt.
  • De smaak was niet zo bijzonder in vergelijking met andere thee.
  • Je kunt maar één kopje maken per keer.

Ik heb wel eens eerder Chai Tea van de Albert Heijn gedronken (die in poedervorm) en die vond ik eigenlijk lekkerder dan deze. Rens en ik vonden de thee erg tegenvallen, vooral met het oog op de prijs die je er per kopje voor betaald.

Ik heb de thee inmiddels al een tijdje in huis, maar ‘vergeet’ ze ook steeds. De combinatie van prijs, smaak en temperatuur maakt voor mij de beslissing om deze thee niet nog een keer te kopen (gratis te halen) helaas!

Ben ik even blij dat Ineke dit heeft getest. Duidelijk is dat ik dit zelf niet ga kopen, een Nespresso machine is gewoon voor goede koffie!!

Groetjes Ineke & Maaike

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s