Griepseizoen alert!

Met Maaike op pad voor werk is altijd leuk, gezellig en vooral productief, totdat Maaike ziek wordt en je kennismaakt met een hele andere Maaike: zeehond Maaike.  Ondanks dat deze hoestende zeehond een hele gezonde eter is, wordt zij natuurlijk ook wel eens ziek. En dan is het aan mij om haar zo snel mogelijk weer beter te maken, zodat we samen weer representatief naar klanten kunnen. Ahh grapje Maaik, want je bent natuurlijk niet de enige ziekeling…het griepseizoen is namelijk weer aangebroken!

IMG_1838

In elke drogisterij en ongeveer bij iedere reclame komen de anti-griep pillen, neussprays en andere hulpmiddeltjes weer voorbij. Fijn dat we met z’n allen worden gewaarschuwd want het heerst enorm en ik zie inderdaad iedereen om me heen snotteren en hoesten. Iedereen is massaal neussprays en anti-griepmedicijnen aan het inslaan en logisch! Ze werken vaak goed, maar uit ervaring merk ik dat het niet altijd nodig is en dat dit soort middeltjes ook een verslavende werking kunnen. Heb je ook wel eens een aantal weken (of misschien maanden) aan de neusspray gezeten met de gedachte: “m’n verkoudheid gaat maar niet weg”? maar eigenlijk had je steeds weer en steeds MEER neusspray nodig om je neus open te houden. Dus…tun tun tun VERSLAAFD! Hoe kunnen we op een andere manier ons lichaam beter maken op “eigen kracht”, oftewel op een iets natuurlijke manier? Omdat ik ben opgegroeid in een gezin waar je ongeveer alleen ibuprofen in het medicijnkastje vindt en je het vooral moet hebben van zelfgemaakte creatieve huismiddeltjes, wil ik jullie ook graag opzadelen met mijn oma-tips.

FullSizeRender

Ik heb griep, koorts, pijn aan m’n keel, wat nu?! 

Tip 1 – bij griep, koorts en een hangerig gevoel (opkomende koorts)

Vijf tot tien citroenen uitpersen en vervolgens in één keer opdrinken. Waarschijnlijk niet al te goed voor je maag, maar uit ervaring kan ik zeggen dat je lichaam als een speer die shitty bacteriën aanpakt. Meestal ben ik na zo’n citroenendetox al binnen 1-2 dagen genezen! Citroenen bevatten ascorbinezuur (Vitamine C) en geeft een enorme boost aan ons immuunsysteem. Tipje: als je dit te heftig vindt (wat ik begrijp, want kotsneigingen kan je sowieso verwachten), verdun het citroensapje door er water, honing en gember aan toe te voegen. Ik zal een niet al te medisch praatje houden, want de werking van citroen weet ik niet precies. Maar ik weet wel dat ik geconditioneerd ben want bij griep denk ik meteen “WAAR BLIJVEN DIE CITROENEN?!!”

Tip 2 – bij keelpijn en snotneus:

Lees deze instructie voor met AMSR-stem: Kook water en doe dit in een klein glas. Doe vervolgens ongeveer 2 flinke lepels zout in het glas en laat het oplossen in het hete water. Laat het water afkoelen en gorgel wanneer het water een aangename temperatuur heeft bereikt. Bij keelpijn gorgel je vervolgens dit zoute water totdat je het gevoel krijgt dat je moet overgeven; nu heeft het zoute water je keel zo diep mogelijk bereikt zonder dat je het hebt ingeslikt. Herhaal dit zo’n 3x verdeeld over de dag of wanneer je merkt dat de keelpijn weer erger wordt. Je merkt na een dag al resultaat! Bij een snotneus pak je een theelepel met het zoute water en snuif je het water het ene neusgat in terwijl je het andere neusgat dichthoudt. Dit is zo’n rotgevoel en je wilt op dat moment het liefst dood, je zal ook nog eens heel veel gaan tranen, maar al snel voel je je neusgaten openspreiden en heeft het zout al je snot weggewerkt (iel, sorry lezers, ik kon het even niet anders verwoorden).

Tip 3: last but not least

Als je ziek bent ben je ziek en werkt ibuprofen zelfs niet altijd goed. Het is belangrijk dat je je warm aankleedt, onder een goede donsdeken ligt en het raam openzet voor frisse lucht. Heel veel slapen en geen fysieke inspanning en je zult je snel beter voelen. Was je handen en gooi alle zakdoeken die je vol snuit snel weg, die bacteriën moet je zo snel mogelijk uitschakelen!

Het is geen charmant verhaal, met kotsneigingen en snotdoekjes all over the place. Om deze reden kan je deze tips het beste in je eentje opvolgen want het is helaas geen mooi plaatje. Maar ja, griep hebben is nou eenmaal heel lelijk. Heel veel succes en vooral beterschap!!!

Over and out ❤

Sarah

Advertenties

2 gedachtes over “Griepseizoen alert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s