Producttest: basis voor smoothie AH

Onze voorvaderen hadden niets met smoothies. Althans, ik ben het woord nog nooit tegengekomen in de geschiedenisboeken. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om even een smoothie to go te halen of te ontbijten met een smoothie vol gezonde spullen erin. Het handige is dat het nooit kan mislukken want alles wordt toch fijngemalen in de blender. Nu kwam ik bij de Albert Heijn dit nieuwe product tegen:


Een basis voor een smoothie. Handig voor de ECHTE LUIE mensen onder ons. En zeker waard om te testen!

Het product

Het is een diepvriesproduct dus als je het openmaakt zie je bevroren stukken van alles erin zitten. Diepvriesgroenten en fruit zijn minstens zo gezond als de verse variant. Doordat ze meteen verpakt worden gaan er in sommige gevallen minder vitaminen verloren en zijn ze zelfs beter! Je hebt bij de Albert Heijn:

  • Pompoen, mango, banaan en pastinaak (1.99 euro)
  • Banaan, boerenkool, mango en citroengras (1.99 euro)
  • Banaan, ananas, mango, banaan en basilicum (1.99 euro)
  • Biet, ananas, braam, gember (2.15 euro)

De bereiding

Heel simpel, je voegt 330 ml toe en je zet de blender aan. Je kunt de sinaasappelsap ook vervangen voor yoghurt, magere melk of appelsap.
Het resultaat

TIP: blender langer dan normaal of laat het een beetje ontdooien zodat er geen hele stukken in de blender blijven zitten. Het is immers een bevroren toestand als het net uit de vriezer komt en daar moet je iets meer geduld voor opbrengen in vergelijking met een normale smoothie (bij mij overstroomde de smoothie bij het inschenken omdat er nog grote bevroren stukken tussen zaten)

En dan nu onze mening. Mijn vriend en ik testten dit product uit met de kinderen. Dit zijn de conclusies:

  • Ik vond de smaak goed (behalve de harde bevroren stukken maar als je bovengenoemde tip opvolgt is dat te voorkomen). Je proeft de verschillende smaken goed terugkomen. Ik vond het ook lekker omdat het meteen heel koud was. Als ik soms smoothies maak zet ik ze daarna eerst in de koelkast, dat was nu niet meer nodig.
  • Mijn vriend vond het ook lekker, hij kon alleen niet echt opmaken waar het van gemaakt is.
  • Mijn 1-jarige zoontje vond het lekker, mijn 3-jarige dochter wilde het niet proberen (“groen, iel” het zal aan de leeftijd liggen, niet aan de smoothie zelf…)
  • Je hebt alles in een en meteen in de goede verhoudingen!
  • Ook handig omdat je het in de vriezer kunt bewaren.
  • Het product is niet duur, als je alles los moet kopen ben je duurder uit. Tenzij je met een hele grote groep smoothies gaat drinken is het economischer om alles in zijn geheel te kopen.

Wel of niet kopen?

Een nadeel vind ik dat een smoothie ook makkelijk zelf te maken is dus het product is niet essentieel. Ik gebruik vaak de restjes die we nog in huis hebben om een smoothie mee te maken . Aan de andere kant heb je op deze manier altijd een smoothie basis bij de hand dus als je een keer niets in huis hebt en je bent toe aan een energie en vitamineboost dan is deze basis een goede uitkomst.

Ben benieuwd naar jullie mening over smoothies en of iemand dit product weleens heeft uitgeprobeerd? Let me knowwww!

Liefs,

Maaike + testpanel

Advertenties

Een gedachte over “Producttest: basis voor smoothie AH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s