Producttest: volkoren visticks

Het liefst eet ik verse vis, zalm, kabeljauw of schol, heerlijk! Dat was vroeger wel anders, vis moest er sowieso niet uitzien als een vis en graatjes waren uitgesloten (die afkeer voor graatjes en zelf vis ontleden zit er nog steeds een beetje in, oeps). Ik at vroeger eigenlijk alleen vissticks of kibbeling.

Toen ik laats eens boodschappen aan het doen was kwam ik deze volkoren vissticks van Iglo tegen! Ze lijken mij het proberen waard want ze zijn inhoudelijk beter dan ‘normale’ vissticks. Normaal paneermeel bevat geen voedingsstoffen meer, volkoren wel en vult daarmee ook beter. Met mijn kinderen, het ideale eerlijke testpanel, test ik deze vissticks uit.

FullSizeRender[2].jpg

Het product

 • Prijs: 2.99 voor 12 stuks
 • Uiterlijk: de korst is door het volkorenmeel iets donkerder dan bij de normale vissticks. Verder ziet het er krokant en stevig uit.
 • Smaak: heel lekker! Ik was vergeten hoe lekker vissticks zijn. Ik vind dat de krokante laag door het volkoren meel meer smaak heeft. De kinderen vinden het korstje vooral erg lekker, ze eten eerst allebei de krokante laag op en daarna pas de vis…
 • Ingrediënten: Alaska koolvis 65%, volkoren paneermeel (volkoren tarwemeel, water, gist, zout, volkoren gemout, tarwemeel), raapzaadolie, volkoren tarwemeel, water, zout. >> weinig heftige toevoegingen, in ieder geval geen suiker of E-nummers dus dat is positief.
 • Gezond: het bevat door het paneermeel meer calorieën, met name als je het in een pan met olie bakt (zoals ik heb gedaan, je kunt op de foto hierboven zien dat het vet ervan af druipt). Je kunt ze ook in de oven klaarmaken, dat scheelt. En ook al bevatten vissticks meer calorieën dan bijv. een stuk kabeljauw, het bevat weer relatief minder dan vlees.
 • Handig: omdat je ze kunt invriezen vind ik ze handig, ik verwacht dat ik deze voortaan in de vriezer heb liggen!
 • Combineren: ik vind ze erg lekker op brood met rucola, tomaat en mayonaise
 • Zelf maken: qua vorm ziet het er dan niet uit als een visstick maar je kunt wel makkelijk zelf een krokant laagje om een stuk vis creëren door het eerst in de ei te kopen en vervolgens in de bloem of paneermeel.

Conclusie

Vissticks zijn zeer kindvriendelijk, handig om in huis te hebben, lekker bij het avondeten of als lunch op een broodje. Voor als je niet zo van ‘echte’ vissen bent maar het wel wil (leren) eten. Met deze volkoren variant zijn deze vissticks ook nog eens best gezond. Ze zijn de moeite waard!

Liefs,

Maaike

 

Advertenties

3 gedachtes over “Producttest: volkoren visticks

 1. Vroeger vond ik vissticks wel lekker maar wij aten het bijna nooit. Daardoor denk ik er eigenlijk nooit aan om het zelf te kopen, maar misschien moet ik het weer eens gaan proberen, op een broodje lijkt me ook lekker inderdaad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s