Vegetarische biologische kroket van de Aldi: getest!

De Aldi heeft tegenwoordig een groot vegetarisch assortiment in het vriesvak met o.a. roerbakreepjes, spekreepjes, bitterballen en kroketten. Meatfreedays is het merk. Zoals inmiddels bekend eet ik (Maaike) geen vlees dus zo nu en dan trekken dit soort alternatieven mij aan.

FullSizeRender

Toen wij door de Aldi liep kregen we spontaan zin om een vega kroket te eten. We hadden net gewerkt en stonden op het punt om te gaan hardlopen dus tijdens de training konden we alvast uitkijken naar een broodje kroket, altijd chill.

IMG_1289
290 gram,  2.69 euro

Drie stuks, drie proefpersonen dus. Ik als vegetariër , mijn vriend als vleeseter en Sarah als een-beetje-vlees-eter.

De producttest:

Ingrediënten: lupinemeel (14%), tarwebloem, palmolie, palmvet, slagroom, ui, maiszetmeel, maltodextrine, soja, tarwe, selderij, verdikkingsmiddelen (…), specerijen, kruiden, gistextract, zout, suiker, kleurstof (karamel)

Het bakken gaat prima in een koekenpan, je hebt veel olie nodig en het duurt even voordat ze helemaal gaar zijn maar het eindresultaat is mooi. Ziet er goed uit!

IMG_1301 IMG_1302

De smaak

Bevalt ons alledrie erg goed. Het smaakt niet naar vlees en ook niet naar nepvlees. De buitenkant is krokant, de binnenkant is kruidig en niet te pittig, heeft een beetje een romige smaak. We vragen ons wel allemaal af wat er eigenlijk in zit, lupine, wat is dat?! Google helpt ons verder, het is een soort bonenmeel. Lekker bonenmeel blijkbaar!

Zo krokant als een echt kroket en volgens Sarah lekkerder dan een echte kroket omdat er geen vieze stukjes in zitten. Opvallend is dat mijn vriend, die best wel anti nepvlees is, ook bijzonder positief is tegenover deze kroket. Een van mijn vegetarische zusjes daarentegen, die nooit echt van vlees hield, vertelde mij dat ze de kroket ook een keer heeft gegeten en dat ze het juist niet lekker vond omdat het teveel op vlees lijkt.

De voor- en nadelen op een rij:

  • Krokant: check
  • 100% vrij van kunstmatige E-nummers, dat is positief
  • De kroket vult goed
  • Nadeel is dat er maltodextrine, suiker en kleurstof in zitten. Toegevoegde zoetmakers, jammer!

Hou je van vlees maar wil je een keer een meat free day? Bijvoorbeeld omdat je met een vegetariër gaat eten? Of omdat je gewoon zin hebt om iets nieuws uit te proberen? Of omdat je vlees zat bent? Of omdat je het net als ik zielig vind dat dieren in kleine hokjes zitten?

Maak er een lekker broodje kroket van, een aanrader!

Liefs,

Maaike & Sarah

Advertenties

3 gedachtes over “Vegetarische biologische kroket van de Aldi: getest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s